П'ятьом людям оголошено звинувачення у смерті зірки серіалу «Друзі» Метью Перрі

Метью Перрі помер у жовтні 2023 року
фото: AP

Серед звинувачених двоє лікарів та особистий асистент актора

Прокуратура США висунула звинувачення п'ятьом особам у зв'язку зі смертю актора Метью Перрі у 2023 році. Про це пише BBC.

Серед звинувачених двоє лікарів та особистий асистент актора, яких підозрюють у незаконному постачанні кетаміну. За даними слідства, кетамін, виявлений у крові Перрі, був у таких високих концентраціях, що це призвело до його смерті.

Меттью Перрі, який мав багаторічну історію боротьби із залежністю, проходив лікування з використанням кетаміну як терапії, проте його остання сесія була більше ніж за тиждень до смерті.

Лікарі зазначили, що кількість кетаміну в його організмі перевищувала рівень, який зазвичай використовується під час загальної анестезії, що вказує на нелегальні джерела отримання препарату.

Прокурори заявили, що помічник Перрі, Кеннет Івамаса, працював з двома лікарями, щоб забезпечити актора кетаміном на понад $50 тис. за кілька тижнів до його смерті.

Івамаса ввів Перрі щонайменше 27 ін'єкцій кетаміну протягом останніх чотирьох днів перед смертю, попри попередження про небезпеку таких доз.

Одного з лікарів, Сальвадора Пласенсію, звинувачують у наданні кетаміну «поза межами звичайної медичної практики» та без медичної необхідності. Він також навчав Івамасу, як вводити препарат без належних заходів безпеки. Після смерті Перрі, обвинувачені намагалися приховати свої злочини

За словами прокурорів, двоє з обвинувачених, зокрема один із лікарів, були заарештовані. Двоє обвинувачених, включаючи асистента Перрі, вже визнали свою провину, а третя особа погодилася визнати свою провину.

Нагадаємо, зірка серіалу «Друзі» Метью Перрі помер у жовтні 2023 року. 54-річний актор був знайдений у гідромасажній ванні у своєму будинку в Лос-Анджелесі.

Як повідомлялося, судмедексперти назвали офіційну причину смерті актора Метью Перрі – гостра дія кетаміну.

У крові Перрі виявили високий рівень кетаміну, яким лікують депресію та тривогу. Він має медичне та хірургічне застосування як анестетик, але також відомий як рекреаційний наркотик через його вплив на розум. Кетамін може викликати короткочасні галюцинації та психоделічні ефекти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: