Садовий розповів про цікавий подарунок від Нідерландів

Почесний консул України у Нідерландах подарував Львову квіти, які прикрасять місто навесні
фото: Андрій Садовий

Тюльпани висадять у всіх районах Львова

До Львова приїхав почесний консул України у Нідерландах – Еміль де Севрен Жаке. Він заявив, що цьогоріч Нідерланди знову подарують Львову 100 тис. цибулин тюльпанів. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий.

«Це ми з почесним консулом України у Нідерландах – Еміль де Севрен Жаке. Він знову у Львові з делегацією. А це означає, що наступного року наше місто теж буде прикрашене тюльпанами. Цьогоріч нам подарують 100 тисяч цибулин. Вони будуть висаджені по усіх районах міста. Дякуємо Нідерландам за те, що допомагаєте робити наше місто ще красивішим», – зазначив Садовий.

Як пояснили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради, минулорічні тюльпани, висаджені вдруге, вже не будуть мати такого рясного врожаю і зацвітуть не більше як на половину.

«Квіти вже прямують до України і за тиждень-два будуть у Львові. Наступного року квіти будуть цвісти по цілому місту. Більшість локацій з тюльпанами залишаться ті самі, що й минулоріч, але ми разом із садівниками та районними адміністраціями обрали ще кілька нових місць, де висадять квіти», – розповіла Оксана Луцко, заступниця керівниці управління екології ЛМР.

Нагадаємо, що минулого року з Нідерландів до Львова відправили 125 тис. цибулин сортових тюльпанів, більшість з яких стали окрасою центральної частини міста. Такий подарунок Львову зробив голландець, підприємець, який вже робив подібний проєкт в Києві до війни. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: