Речниця сил оборони Півдня втрапила в скандал

Речниця сил оборони Півдня втрапила в скандал
фото: скріншот з відео

Наталія Гуменюк користується послугами салону, який порушує закон про мову

Речниця сил оборони Півдня Наталія Гуменюк відвідала салон краси, де зробила собі нову зачіску. Причиною скандалу стало те, що перукар веде сторінки салону у соцмережах російською мовою. Про це розповідає активіст Дем'ян Ганул у Facebook.

Речниця сил оборони Півдня втрапила в скандал фото 1
скріншот

«Що в головах цих людей? Речниця сил оборони Півдня рекламує салон краси який грубо порушує мовний закон», – йдеться у повідомленні.

Речниця сил оборони Півдня втрапила в скандал фото 2

За словами Ганула, Наталія Гуменюк регулярно зʼявляється на сторінці перукаря в форменому одязі, «чим рекламує та підтримує не відповідальний бізнес».

@anna_piterskaya #красасилоборониукраїни#annapiterskaya#nataliahumeniuk#натальягуменюк#женскаястрижка#парикмахеродесса#украінапонадусе#колорист#каре ♬ оригинальный звук - Anna Piterskaya

Речниця сил оборони Півдня втрапила в скандал фото 3

«По факту, речниця легалізує ігнорування закону про мову», – пише Дем'ян Ганул.

@anna_piterskaya #annapiterskaya#nataliahumeniuk#odessa#україна#колорист#59жемчужина#окрашивание#парикмахеродесса#стрижкаволос#креативнаястрижка#натальягуменюк ♬ night vibe - skyfall beats

Користувачі соцмереж підтримують активіста та активно пишуть коментарі.

Речниця сил оборони Півдня втрапила в скандал фото 4
Речниця сил оборони Півдня втрапила в скандал фото 5
Речниця сил оборони Півдня втрапила в скандал фото 6
скріншот коментарів

Опісля скандального посту активіста перукарка перейшла на українську: в Instagram та TikTok підписує пости державною мовою.

Речниця сил оборони Півдня втрапила в скандал фото 7
Речниця сил оборони Півдня втрапила в скандал фото 8

Зазначимо, що відповідно до статті 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов'язані обслуговувати споживачів, надавати інформацію про товари та послуги державною мовою.

У разі порушення прав на отримання інформації та послуг українською мовою звертайтеся до Уповноваженого із захисту державної мови на поштову адресу: 01001, м. Київ, провулок Музейний, 12; e-mail: [email protected].

Нагадаємо, що у 2023 році громадяни України подали 3692 звернення щодо порушення Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». За всі роки існування інституту мовного омбудсмена це найбільша кількість скарг. 

Найбільше на порушення закону скаржились у сфері обслуговування – на неї припадає майже половина звернень громадян. Зокрема, люди повідомляли про брак української версії сайтів, а також – інформації про товари та послуги державною мовою. Також скарги стосувалися порушень безпосередньо під час обслуговування.

Читайте також: Артисти чи рашисти? Як Україна збирається захищати свій музичний простір

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: