Нові деталі катастрофи батискафа «Титан»: стало відомо, як на борт потрапив 19-річний юнак

Сулейман Давуд зі своїм батьком, головою Engro Corporation Шахзадою Давудом
фото з відкритих джерел

Сулеман Давуд був «вкрай наляканий», але був змушений коритися волі Шахзади Давуда

Мати 19-річного Сулеймана Давуда, який загинув разом із батьком на батискафі Titan, – Крістіна Давуд – поступилася йому своїм місцем. Жінка хотіла, щоб той установив рекорд зі збирання кубика Рубіка на глибині. Про це вона розповіла в інтерв'ю ВВС.

У результаті занурення Titan, що належало американській компанії OceanGate Expeditions, завершилося трагедією. Крістіна Давуд втратила чоловіка і сина.

Нові деталі катастрофи батискафа «Титан»: стало відомо, як на борт потрапив 19-річний юнак фото 1

«Я збираюся зібрати кубик Рубіка на глибині 3700 метрів на «Титаніку»», – додала Крістіна про свого сина, який зміг вирішити головоломку за кілька секунд.

Крім Сулеймана та його батька, пакистанського бізнесмена Шахзада Давуда, загинули британський мільярдер Хеміш Хардінг, президент та засновник компанії OceanGate Expeditions Стоктон Раш та французький акванавт Поль-Анрі Наржоле.

Інші джерела уточнюють, що 19-річний пакистанець, який загинув на «Титані», погодився на занурення лише заради батька. Сулеман Давуд був «вкрай наляканий», але був змушений коритися волі Шахзади Давуда, щоб зробити «подарунок» на День батька.
 
ЗМІ пишуть, що тітка студента Азмех Давуд розповіла, що Сулеман Давуд наважився піти на таке небезпечне занурення разом із батьком лише через примус. Батько Шахзада Давуд захоплювався історією аварії лайнера «Титанік», що трапився 1912 року. Тітка студента повідомила, що ще тоді, коли всі ЗМІ повідомляли про пошук батискафа з п'ятьма пасажирами, вона відчувала, ніби її племіннику не вистачає повітря. Додамо, що Давуди вважалися однією з найбагатших сімей у Пакистані.

Додамо, що канадський режисер Джеймс Кемерон в інтерв'ю ВВС прокоментував зникнення підводної капсули, яка 19 червня рухалася до місця аварії судна «Титанік».

Нагадаємо, що під час занурення до уламків «Титаніка», що затонув у квітні 1912 року, загинули пасажири туристичного підводного човна «Титан». Батискаф зник безвісти приблизно через 1 год 45 хв після занурення в неділю, 18 червня. За оцінками берегової охорони США, запас кисню мав закінчитися 22 червня. Увечері в зоні пошуку знайшли уламки підводного апарату – невдовзі стало зрозуміло, що п'ять найбагатших бізнесменів і знаменитих дослідників уже немає в живих.

Читайте також: Зникнення батискафа поблизу «Титаніка»: що відомо про членів екіпажу (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: