Екологія, подяки та ялинка з апельсинами: ЗМІ розповіли, якою буде різдвяна промова короля Великої Британії

Король Чарльз звернеться зі своїм посланням стоячи на тлі живого дерева
фото: The Telegraph

Чарльз III вже вдруге виступатиме з різдвяною промовою

Король Великої Британії Чарльз III виголосить різдвяне послання з Букінгемського палацу, поряд із живою ялинкою, прикрашеною іграшками, що не шкодять екології. Повідомлення, яке буде транслюватися о 15:00 у понеділок, стане другою святковою промовою короля після того, як він зійшов на престол, але першою після його коронації у травні. Проте вже зараз стали відомі деякі цікаві деталі майбутнього виступу, пише The Telegraph.

Так, король виступатиме, стоячи у центральній кімнаті Букінгемського палацу, відомій як місце, де члени королівської родини збираються перед виходом на балкон. З вікон відкривається вид на меморіал королеви Вікторії та торговий центр.

Ялинка, на фоні якої позуватиме монарх, є еконологічною, у дусі пріорітетів нового короля. Природні прикраси для цієї ялинки були зроблені із дерева, сушених апельсинів, коричневого скла, соснових шишок і паперу. Згодом дерево пересадять у землю, кажуть у палаці.  

Протягом більшої частини життя Чарльз пропагував екологічні принципи, такі як захист дикої природи та боротьба зі зміною клімату задовго до того, як це стало популярним. Він виступив на початку місяця на кліматичному саміті ООН COP28 у Дубаї.

Згідно з темою коронації «Покликаний служити», король Чарльз подякує тим, хто служив громадам Великої Британії. Розмірковуючи про рік, що включав великий проєкт з утилізації харчових відходів і свою екологічну промову перед світовими лідерами на COP28, король, ймовірно, похвалить усіх, хто піклувався про інших.

Джерела відкинули твердження, що він виступатиме з політичним, активістським посланням про зміну клімату, припускаючи, що він, швидше за все, відзначатиме людей, які піклуються про планету, а також волонтерів та інших відданих працівників.

Це означає, що король торкнеться спогадів про день своєї коронації, коли тисячі доброзичливців зібралися під балконом палацу, щоби привітати його правління. Він також, ймовірно, звернеться до поточних подій і викликів, з якими стикається громадськість

Фоном трансляції на столі праворуч від короля стане чаша для попурі з позолоченою металевою кришкою, яку, як вважають, придбав Георг IV у 19 столітті. Кругла чаша з японського лакованого дерева з позолоченими бронзовими кріпленнями належить Королівському колекційному фонду.

Як пише The Telegraph, минулого Різдва, виступаючи менш ніж через чотири місяці після смерті своєї матері, він закликав громадськість знайти надію у часи «великої тривоги та труднощів», коли дехто з усіх сил намагається «оплатити свої рахунки та нагодувати та зігріти свої родини». Король подякував представникам громадськості за їхні «глибоко зворушливі» повідомлення та листівки співчуття, а також за «любов і співчуття» після смерті королеви Єлизавети II 8 вересня минулого року.

«Різдво – це особливо гострий час для всіх нас, хто втратив близьких», – сказав він минулого року. – Ми відчуваємо їхню відсутність на кожному звичному етапі сезону і пам’ятаємо про них у кожній заповітній традиції».

Королівська родина дотримується німецької традиції обмінюватися подарунками напередодні Різдва, і її можна буде побачити на прогулянці Сандрінгемом на Різдво. 

Король також має намір наслідувати звичку своєї покійної матері вітати громадян дорогою до церкви та з церкви на Різдво вранці.

Читайте також: Чарльз III офіційно став королем Великої Британії (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: