Коханка, романтичні відрядження і люксові речі. Хто такий генерал Собко і чому бунтує його ексдружина?

Марина Комарова з дитиною у підвалі, за її словами, якраз тоді, коли її чоловік відпочивав із коханкою в Італії
фото: Facebook/Марина Комарова

Марина Комарова, колишня дружина генерала сил ТрО, розповіла про його коханку та люксовий спосіб життя під час війни

9 січня стало відомо, що бригадний генерал Собко залишає Сили територіальної оборони ЗСУ. Військовий зізнався, що у 2021 році був не в захваті від призначення в ТрО Сухопутних військ, але через два роки, коли він залишає Сили ТрО ЗСУ, він пишається, що був долучений до створення окремого роду сил Збройних Сил України. 

У соціальних мережах відреагували на це із сумом, багато користувачів дякували Собку за службу. Проте його колишня дружина Марина Комарова оприлюднила на своїй Facebook-сторінці інформацію про приватне життя бригадного генерала під час війни. Комарова спростувала великі заслуги генерала на військовій ниві, та повідомила деталі його життя та побуту. Ексдружина також наголосила на його зв'язках з колишньою народною депутаткою від «Самопомочі» Оксаною Сироїд, яка нібито планує використати розкручене прізвище генерала у політичних цілях після закінчення війни. Оприлюднені також звинувачення у використанні бюджетних коштів у власних інтересах та розповідь про коханку Собка та розлучення з ним.

«Сідайте, зараз трохи осушу ваші сльози. Одразу хочу попередити: я не жертва. Я вмію за себе постояти і кривдник завжди відгребе у мене по повній. Що я, в принципі, вже і зробила, а цей пост тільки вишня на торт. Тому що я не люблю, коли захоплюються людиною, яка по суті є гівном», – емоційно розпочала звернення Марина.

Так як Сергій Собко не розкрив деталі свого наступного місця служби, Марина заявила, що він не «йде з ТРО» – його переводять на іншу посаду з підвищенням. За її словами, йому переводитися не хотілося, адже місце було «теплим та затишним».

«Собко створив свій «проектний офіс реформ». У ньому було порядка 50 людей. Реально щось корисне з них робили тільки людей 15, а всі інші обожнювали Собка і насолоджувались своєю «героїчною» службою подалі від фронту. Називався цей «офіс» в простолюді «Картковий будиночок», – продовжила розповідь Марина.

Вона розповіла, що керувала цим «будиночком» і була сірим кардіналом колишня нардепка від «Самопомочі» Оксана Сироїд. За її словами, Оксана почала «обробляти» Собка ще до того, як він був призначений в ТрО: запрошувала на вечірки, пропонувала допомогу, мобілізувалась до нього в штаб, все задля майбутніх політичних амбіцій. Марина наголошує, що як дружина, радила триматися подалі від Сироїд, але чоловік її не слухав, більше того, після цього їх стосунки різко зіпсувалися.

«У цієї команди є пара толкових досягнень, як то вишкіл капітанів, але це замало як для роботи 50 людей за 2 роки. Навіть сайт ТрО, щоб ви розуміли, не ця команда зробила, а зовсім інші люди з ТрО. Зате вони вели сторінку в Твіттері, де всіляко нахвалювали та репостили Собка, жодного разу не згадавши від початку імені командувача», – наголосила Марина.

Колишня дружина також акцентувала, що «Собко до» генерала і «Собко після» генерала – це два різних Собка. За її інформацією, команда Сироїд дарувала генералу коштовні подарунки, абонементи у спортзал, і навіть: давали ключі від квартир для зустрічей з коханкою.

«Команда Сироїд нарядно кружила Собка. Його годували їжею з ресторанів, йому дарували коштовні подарунки, давали ключі від хат для зустрічей з коханкою... Все було яскраво. А я просто ох*ївала від приносимих до дому четвертих пар Lowa, трьох пар кросівок Ecco, часів Garmin за 70 000 і т.д і т.п. Але коли я побачила абонемент в спортклуб Tsarsky, мене вже просто вивернуло. С*ка, 2022 рік, війна у розпалі, люди сидять в Азовсталі, а він в Tsarsky ходить біцепси качати. Ну просто підлеглий подарував, ну що такого?», – розповіла Комарова.

«Якось він приїхав до сина в неділю. Ми сиділи вже добу без світла. Генератор нам не полагалось купляти, бо за що ж тоді вигулювати даму? І ось, забирає він малого, вигулює його пару годин і привозить до мене в холодний будинок. Каже, що йому на роботу треба. А сам їде через все місто (на службовій автівці) до коханки. Оце робітник! Все для фронту, все для перемоги! Це зима 2022-го», – розповіла Марина Комарова.

Також вона розсерекретила ім'я коханки генерала: Любов Цибульська, з якою її колишній чоловік навіть під час війни їздив до Італії у відпустку, яку називав службовим відрядженням. У той час Марина Комарова зимувала з дитиною без тепла під обстрілами та влізла у борги, щоб вивезти сина за кордон. Про розлучення вона дізналася в листопаді 2023 року від Собка і вважає, що він «пришвидшив» це питання.

«Поки одні гинули, Собко готувався до політики і ні в чому собі не відмовляв. Ну і вишкіл капітанів зробив, але багато він не працював, я це добре знаю. Люди годинами його чекали, щоб він підписав документи як начштаб.
І припиніть писати про оборону Києва, він ніякого відношення до неї не мав. Обороняв хіба що в ресторанах. Таких як він у нас багато, більше він нічим не відрізняється від постсовковой шобли», – додала Марина.

Наприкінці вона написала, що це пост «злопамʼятної колишньої дружини», і за відставкою її колишнього чоловіка «плакати не варто».

Коханка, романтичні відрядження і люксові речі. Хто такий генерал Собко і чому бунтує його ексдружина? фото 1

«Главком» готовий надати можливість відповісти усім особам, які згадані у даній публікації. 

Нагадаємо, що відомо про корупційний скандал довкола Гринкевичів.

Раніше Генштаб повідомив, що авіація ЗСУ вдарила по дев’ятьох базах окупантів.

Читайте також: Вступив у ТРО – вигнали з роботи за прогули. Як українці боронять трудові права під час війни

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: