Колишній керівник столичного театру Лесі Українки оприлюднив таємниці біографії свого наступника

Екскерівник театру Лесі Українки у Facebook регулярно ностальгує про «епоху Резніковича» у театрі Лесі Українки
фото з відкритих джерел

85-річний режисер не може пробачити свого наступника, який очолив театр

Михайло Резнікович, якого минулого року було звільнено з посади керівника столичного театру Лесі Українки, оприлюднив чергову порцію критики свого наступника Кирила Кашлікова.

85-річний Резнікович регулярно публікує в соцмережі осудливі дописи про нинішню репертуарну політику театру. Нагадаємо, за останній рік театр Лесі Українки повністю перейшов на державну мову: усі нові патріотичні постановки вийшли українською, а старі були перекладені і перезапущені.

В останньому дописі Резнікович перейшов на особистості і оприлюднив деталі біографії свого наступника. Резнікович стверджує, що за період своєї роботи він багатьох рятував від усіляких побутових негараздів, допомагав артистам ставати на ноги, а дехто без його участі взагалі міг пройти повз театральну справу. «Кашліков, наприклад…,  – уточнив Михайло Резнікович і одразу ж пояснив, чим йому завинив його наступник, – Після того, як провалився на вступних іспитах до Ленінградського театрального, я викликав його до Києва і, без знання української мови – важко знайти відповідне дієслово – ну, буквально втягнув до Київського театрального інституту на акторський курс чудового артиста, педагога, та просто ще й глибоко порядного людини Аркадія Євгеновича Гашинського».

Нагадаємо, Кирило Кашліков – 53-річний актор, визнаний режисер та педагог. Сам він народився у Новосибірську. У 1993 році дійсно закінчив Київський інститут театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого. З 1994 був актором Театру імені Лесі Українки, з 2000 року – художнім керівником Професійної студії молодих акторів при театрі Лесі Українки. 2008 року він отримав премію «Київська пектораль» за кращий режисерський дебют (вистава «Солдатики»), а згодом став директором-розпорядником театру.

Колишній керівник столичного театру Лесі Українки оприлюднив таємниці біографії свого наступника фото 1

Коли ж у 2022 році Михайло Резнікович залишив посаду директора-художнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки його замінив Кашліков.

Варто згадати, що під час повномасштабного вторгнення Михайло Резнікович перебував у Великій Британії і фактично не міг продовжувати адміністративну роботу.

Детальніше читайте тут: Скандальне звільнення керівника театру Лесі Українки. Мінкульт наполягає: Резнікович сам утік з країни

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: