Як новорічні вечірки впливають на працівників: дослідження виявило цікаві факти

Вечірки у колі інших працівників позитивно сприймаються європейцями
фото із відкритих джерел

Корпоративи добре впливають на емоційний стан та мотивацію працівників

З наближенням новорічних та різдвяних свят більшість компаній починають планувати святкові колективні заходи. Карантин, який припинив цю традицію кілька років тому, викликав суперечки про те, чи справді корпоративи необхідні, і вони продовжуються й донині. Проте експерти сходяться на думці, і дані досліджень це підтверджують: корпоративні заходи безпосередньо впливають на емоційний стан та мотивацію працівників. Про це пише видання Delfi.

Після того, як кілька років тому глобальна пандемія скасувала корпоративні вечірки, деякі з них так і не повернулися – компанії вирішили відмовитись від святкування, щоб заощадити гроші. Однак опитування, проведені в різних країнах Європи та США, демонструють: абсолютна більшість співробітників хочуть відзначити щорічне свято разом зі своїми колегами, тому навіть компанії, які зазнали фінансових труднощів, все ще шукають більш економічних рішень, щоб підняти настрій своєї команди.

Як зазначає Delfi, дослідження ясно показують, що більшості співробітникам надзвичайно важливі святкові вечірки з колегами і подарунки від роботодавця. Так, масштабне опитування, проведене американською корпорацією Blackhawk Network, показало, що 86% співробітників сприймають подарунки від компанії як оцінку та підтвердження їхньої хорошої роботи та корисності в колективі. Дослідження також виявило, що найбільш популярними подарунками сьогодні є кошти та подарункові сертифікати, які справляють враження особистої уваги.

Якщо подарунки від роботодавця сприймаються як подяка та визнання, то корпоративи, за даними опитування, суттєво сприяють покращенню взаємин у колективі, виникненню почуття єдності, лояльності до компанії та колег. Однак важливо розуміти, який час команда хоче провести разом і яка вечірка допоможе людям почуватися краще на роботі та бути продуктивнішими. 

Німецькі науковці провели наукове дослідження, в ході якого близько 400 співробітників різних компаній взяли участь у докладних інтерв'ю, порівнюючи своє самопочуття до та після різних корпоративних заходів, і це дослідження виявило цікаві тенденції.

Зокрема, велике задоволення співробітників своїм робочим місцем і своєю роллю в ньому створювали ті заходи, які відбувалися в незвичайному та новому середовищі, для якого характерні культурне спілкування, весела спільна діяльність та неформальність.

Тим часом найбільше невдоволення співробітників німецьких офісів викликають надмірне вживання алкогольних напоїв та формальна програма. Такі результати можуть здивувати, але, на думку експертів, тенденція розвитку культурних заходів без гучних вечірок спостерігається в усіх країнах Європи.

До слова, у Рівному правоохоронці викрили «підпільну вечірку», яка проводилась в одному з закладів міста під час комендантської години. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Рівненській області. За даними правоохоронців, 5 листопада, близько опівночі, відпрацьовуючи отриману оперативну інформацію про функціонування закладу в заборонений час, співробітники Рівненського РУП припинили «підпільну вечірку».

Читайте також: Двоє загиблих та 15 постраждалих: у США вечірка завершилася стріляниною

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: