«Гинуть тисячі Да Вінчі…» Мати загиблого воїна Подибайло прокоментувала скандал навколо Михайлової

26-річний Данило Подибайло загинув на війні
фото з відкритих джерел

Українці вважають, що спочатку треба здобути перемогу, а потім перемивати кістки воїнам та їхнім сім'ям

У мережі не вщухають дискусії навколо дівчини загиблого бійця Да Вінчі, депутатки Київради Аліни Михайлової. Вона звернулася до суду через спадок Да Вінчі, спровокувавши хвилю обурення та конфліктів у суспільстві. Українцям не дає спокою кількість бруду, вилитого на пам’ять загиблого Героя. Мати одного із загиблих героїв, легендарного маріупольця Данила, волонтерка Марія Подибайло висловила свій біль на сторінці у Facebook.

«Насправді, запущена технологія боротьби за монополію на памʼять про Героя. Та пригадайте що було при житті його. І просто зупиніться. А ще – боротьба за монополію на таку важку, примарну, хоч і неминучу нашу перемогу. Так перемоги можна й не дочекатись… Мені до лампочки ваші політпогляди. Якщо вони під нашим прапором. Бо це інше поле битви. Інші правила. І за ваше право воюватись на політполі, а не лизати дупу диктатору гинуть тисячі Да Вінчі…»  – обурливо написала волонтерка Марія Подибайло.

Син Марії Подибайло, поет і музикант Данило загинув під Бахмутом в тій самій Кліщіївці, про яку дуже багато говорили військові експерти. Він мріяв видати книги, глибокі за змістом, як і він сам. 26-річний юнак був одним з кращих в Маріуполі серед майстрів з освітлення сцени та звукорежисером. 

Подибайло додала: «Ми, придурки, варті найгіршого, і не варті звитяг, якщо множимо срачі за імʼя політика, на короткий час наділеного правом підпису. Бо президент чи інший чиновник – функція. І вона «тут працює, а тут треба підшаманити». А ми ще постсовок».

А Юлія Паєвська, яка пережила полон окупантів, зазначила, що подібні дискусії є відвертим соромом. Жінка наголосила, що спочатку треба здобути перемогу, відбудувати нову країну, а потім розбиратися, хто і скільки чого зробив для перемоги.

Додамо, що керівниця медичної служби механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі» і депутатка Київської міськради Аліна Михайлова намагається через суд оформити власність на столичну квартиру, куплену за спільні кошти з відомим комбатом Дмитром Коцюбайлом (позивний «Да Вінчі»).

Як відомо, Дмитро Коцюбайло Да Вінчі загинув 7 березня 2023 року в бою під Бахмутом. Йому було 27 років. У день фатального поранення кохана Коцюбайла Аліна Михайлова була поруч і брала участь у реанімації воїна.

10 березня Дмитра Коцюбайла похоронено на Аскольдовій Могилі у Києві. У нього залишилися брат, чотири сестри, мати й бабуся.

Президент Володимир Зеленський посмертно нагородив «Хрестом бойових заслуг» Героя України, легендарного командира Дмитра Коцюбайла.

Легендарна акторка Ада Роговцева запропонувала перейменувати вулицю Німанська в Печерському районі Києва на честь легендарного воїна з позивним «Да Вінчі».

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: