Експерт розкрив важливий нюанс про солоні огірки

Білий наліт на якість огірків не впливає
фото з відкритих джерел

Дикі дріжджі або бактерії можуть спровокувати виникнення нальоту

Український кулінарний експерт Євген Клопотенко на своєму сайті розповів, чи можна їсти солоні огірки, якщо в банці утворилася біла плівка.

Клопотенко уточнив, що причиною виникнення такого нальоту можуть бути дикі дріжджі або бактерії, які в кислому середовищі добре себе почувають.

Експерт розкрив важливий нюанс про солоні огірки фото 1

«Як правило, вони не несуть загрози для здоров'я, тож такі огірки потрібно лише трохи промити водою перед вживанням і далі зберігати банку в холодильнику, знявши наліт ложкою», – порадив експерт.

Якщо ж на дні банки з'явився білий наліт, це означає, що в ній під час бродіння утворилися бактерії, але на якості огірків це не відбивається.

«Із вашими огірками все гаразд. Утворенню білого осаду можуть сприяти добавки до солі, тому ми радимо використовувати лише кам'яну сіль», – наголосив Клопотенко.

Додамо, що на українському ринку збільшилась пропозиція огірків з літніх теплиць – то ціни почали поступово падати. Однак загалом вони все одно лишаються вищими за минулорічні. 

Як повідомлялося у травні, в Україні за місяць знизилися ціни на огірки та помідори на полицях супермаркетів. Як повідомляє кореспондент Главкому середня вартість помідорів знизилася у ціні з 98,30 грн/кг до 84,80 грн/кг. Рожеві подешевшали лише на пару гривень, до 147,60 грн/кг, а сливка з 148,71 грн/кг до 139,30 грн/кг.

Читайте також: У супермаркетах впали ціни на два овочі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: