Дружина відомого композитора постраждала від російського обстрілу

У 2021 році президент Зеленський вручив композитору Ігорю Покладу орден Держави з присвоєнням звання Героя України
фото з відкритих джерел

Світлану Поклад відкинуло вибуховою хвилею

Сім'я відомого композитора Ігоря Поклада пережила ракетний обстріл вчора, 15 лютого. Світлану Поклад відкинуло на ліжко вибуховою хвилею. Про це вона розповіла у Facebook.

Дружина 82-річного українського композитора поділилася деталями складного вчорашнього ранку. Тоді окупанти атакували Київську область. Світлана Поклад зізналась, що зазвичай уважна щодо сигналів повітряної тривоги, але саме в цей день втомилась і проспала. Прокинулась вже о 5 ранку, коли ракета летіла у напрямку Ворзеля.

«От тут вже не жарти. Піднялася. І пішла до вікна, яке відчинила ще вночі, бо не вистачало повітря, вирішила зачинити про всяк випадок. І тут… Спочатку крихітне щось в небі, ніби місяць за хмарами, а потім шалений вибух. Шалений! А небо червоне. І мене вдарило о раму, а потім відкинуло на ліжко. Знесло», – розповіла Світлана Поклад.

Дружина відомого композитора постраждала від російського обстрілу фото 1

Дружина композитора зрозуміла, що її відкинуло вибуховою хвилею. «Потім пролунало ще кілька вибухів трохи далі. Далі – холод на щоку, відкрила підвал, скинула тривожну валізу, куртки, допомогла спуститися чоловікові. Собаки заховалися, не змогла спустити, коти спустилися самі… Ця клята країна не зупиниться! Ніколи! І ми просто не маємо права нехтувати сигналами тривоги», – зауважила зіркова дружина.

Дружина відомого композитора постраждала від російського обстрілу фото 2

Світлана Поклад звинуватила себе в тому, що спокійно сприйняла загрозу, бо розслабилася. Та цей ранок був уроком і своєрідним нагадуванням, бо могла статися трагедія.

До слова, Ігор Поклад є автором понад 150 пісень. У його творчому доробку – музичні вистави «Конотопська відьма», «Різдвяна ніч», «Москаль-чарівник», «Засватана – невінчана», «Таке єврейське щастя», «Чмир», рок-опера «Ірод» тощо. Митець плідно працював також і у кіно з режисерами Леонідом Биковим, Андрієм Бенкендорфом, Миколою Засєєвим загалом у понад 40 художніх телефільмах. Написав музику до анімаційних стрічок «Як козаки…», «Енеїда» тощо.

Пісні Поклада займали значне місце у репертуарі українських виконавців. Серед них - «Кохана», «Очі на піску», «Зелений клен», «Два крила», «Чарівна скрипка», «Тиха вода», «Скрипка грає», «Дикі гуси», «Хіба можна», «Пісня про матір» та багато інших.

Зауважимо, сім'я знаменитого композитора не вперше переживає жахи російського вторгнення. На початку повномасштабної війни вони перебували в окупації у Ворзелі. 80-річний музикант Ігор Поклад впродовж двох тижні перебував у пастці російських окупантів: він мусив перебувати у підвалі без води, світла та зв’язку

Нагадаємо, зранку 15 лютого російські військові атакували українські міста. Вибухи лунали не тільки на Київщині, але й у Львові, Дніпрі та ще чотирьох областях.

Ракети різного типу летіли й на столицю та область і заходили з різних напрямків. Усіх їх знищили Сили та засоби ППО, однак одна зі збитих ракет впала біля села Буда-Бабинецька Бучанської громади. На цьому місці утворилась величезна вирва, а хвилею пошкоджені приватні будинки.

Читайте також: «У моїй шафі – кілометри музики». Композитору Ігорю Покладу – 80

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: