Дружина одіозного Табачника повертається на сцену у новій виставі

Назарова 30 листопада зіграє у першому показі вистави Agnoris
фото: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

У 2003 році Назарова отримала звання «Народної артистки РФ», а у 2009 році – «Орден дружби» «за внесок у розвиток дружби і співробітництва між РФ і Україною»

Дружина ексміністра освіти і науки, держзрадника-втікача Дмитра Табачника, Народна артистка України та РФ Тетяна Назарова вийде на сцену Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки у новій постановці. 30 листопада вона зіграє у першому показі вистави Agnoris. Про це йдеться в афіші театру.

Після початку повномасштабного вторгнення Назарова фактично не виходила на сцену. Театр, який до вторгнення іменувався російською драмою, перейшов повністю на українську мову і багато вистав, у яких була задіяна актриса, просто зникли з репертуару.

Вистава поставлена за твором французького драматурга Еріка-Емманюеля Шмітта. Глядачі спостерігатимуть, чи вдасться головному герою ухвалити доленосні рішення й прожити життя інакше. Сама ж Назарова виконає у виставі роль бабусі (матусі Лу). Єдина постановка, в якій Назарова була задіяна, є вистава «Пасажир без багажу». Вона без заміни виконує там роль герцогині Дюпон-Дюфор.

Назарова працює в театрі з 1982 року та зіграла 46 ролей. Дружина Табачника фактично стала примою драмтеатру Лесі Українки і замінила Аду Роговцеву, яка через внутрішні конфлікти у театрі була змушена покинути трупу. Сама Роговцева пояснювала своє звільнення конфліктом з новим на той момент керівником театру Михайлом Резніковичем.

За іронією долі у виставі Agnoris на сцену разом із Назаровою тепер виходитиме онучка Роговцевої Дарина Степанкова: актриса виконає роль Мойри.

4 листопада Назарова зіграє у виставі «Пасажир без багажу», а 30 листопада – у виставі «Agnoris»
4 листопада Назарова зіграє у виставі «Пасажир без багажу», а 30 листопада – у виставі «Agnoris»
фото: скріншот

У 2003 році Тетяна отримала звання «Народної артистки РФ». Назарову Путін нагородив «за великий внесок у розвиток мистецтва і зміцнення російсько-українських культурних зв’язків». Та це не єдина відзнака актриси, отримана від Кремля. У 2009 році їй присвоєно «Орден дружби» «за внесок у розвиток дружби і співробітництва між РФ і Україною».

Раніше повідомлялося, що Київський театр імені Лесі Українки змінив назву. Тепер він називається Національним академічним драматичним театром імені Лесі Українки.

До слова, навесні 2022 року театр де-факто (а з 30 грудня 2022 року офіційно) театр очолив Народний артист України Кирило Кашліков.

Попередній керівник театру Михайло Резнікович систематично критикує нове керівництво. Резнікович наполягає, що саме його майже 30-річне керівництво було епохою розквіту театру Лесі Українки, до і після нього – суцільний занепад. Режисер, який отримав звання Героя України з рук президента Януковича, засуджує перехід театру на державну мову та сподівається, що російська мова та російська класика повернуться на сцену. При цьому сам 85-річний Резнікович перебуває за кордоном і судиться за посаду.

Читайте також: Вітайте, Народні артисти Росії – в Україні!

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: