Дід вбитого пілота Кузьмінова живе на Черкащині

Російського пілота Максима Кузьмінова було знайдено мертвим в Іспанії
фото: скріншот з відео

Дід вбитого Кузьмінова все життя служив пілотом військового гелікоптера

Дід російського льотчика Максима Кузьмінова, який перегнав бойовий гелікоптер в Україну, живе на Золотоніщині – район Черкаської області. Про родича Кузьмінова повідомив начальник управління освіти й науки Черкаської ОВА Валерій Данилевський.

Посадовець розповів, що нещодавно спілкувався з пенсіонером.

«Дід Максима (прізвища і імена вказувати не буду) уродженець Черкащини. Все життя служив пілотом військового гелікоптера і, перебуваючи вже в досить поважному віці, мешкає в Золотоніському районі. Нещодавно мені випала нагода поспілкуватися з цією шанованою людиною. Дід впевнений, що Максиму ніколи не імпонувала війна Росії проти його етнічної батьківщини, а у ході операції по перегону гелікоптера він навіть знищив інших членів екіпажу, які відмовилися здатися в полон. Тобто дід впевнений, що вчинком онука керувала на жага наживи, а голос українського коріння», – пише Данилевський.

Водночас, як пояснює посадовець, батько пілота, який також військовий льотчик і нещодавно вийшов на пенсію, в усіх російських ЗМІ засудив вчинок сина і навіть назвав його зрадником.

Посадовець відреагував на смерть пілота Кузьмінова
Посадовець відреагував на смерть пілота Кузьмінова
фото: скріншот

Нагадаємо, російського пілота Максима Кузьмінова, який влітку 2023 року під час операції Головного управління розвідки Міноборони перегнав гелікоптер Мі-8 армії РФ на територію України, було знайдено мертвим в Іспанії.

У Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили інформацію про те, що російський вертоліт Мі-8 разом з екіпажем приземлився в Україні та здався у полон. Спецоперація ГУР, яка тривала понад шість місяців, отримала назву «Синиця». Українська розвідка виманила пілота Мі-8 в Україну. Борт здійснював рейс між двома авіабазами й перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Пілот і його сімʼя перебували в Україні, родину завчасно вивезли з РФ.

Також російський пілот, капітан і командир гелікоптера Мі-8 Максим Кузьмінов доносив для Головного управління розвідки цінні дані про військові об'єкти. Дану інформацію він надавав Україні ще до проведення історичної спецоперації.

До слова, пілот, який перегнав до України російський гелікоптер Мі-8, мав отримати винагороду у розмірі $500 тис. у гривневому еквіваленті.

Читайте також: Данілов розповів, яку пропозицію робила Україна вбитому російському пілоту Кузьмінову

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: