Монастирському сьогодні могло б виповнитися 43. Чим запам’ятався політик

Денис Монастирський помер 18 січня
фото з відкритих джерел

Міністерство внутрішніх справ у день народження загиблого ексглави МВС Дениса Монастирського виступило з ініціативою перейменувати одну з вулиць Києва на його честь

12 червня могло б виповнитися 43 роки ексклаві МВС Денису Монастирському, який загинув в авіакатастрофі в Броварах Київської області 18 січня 2023 року. «Главком» пригадав, чим запам'ятався цей український політик.

Денис Монастирський народився в 1980 році в Хмельницькому, де успішно закінчив університет права. Він отримав звання кандидата юридичних наук. 

До 2019 року займався юридичними справами, працював над низкою законопроєктів, які пізніше були подані до Верховної Ради. Чоловік очолював відділ по законотворчості та науковим експертизам в університеті.

У 2019 році він розпочав політичну діяльність, коли був обраний депутатом від Партії «Слуга народу». З 2019 по 2021 рік був головою Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності.

15 липня 2021 року Монастирський став кандидатом на посаду міністра внутрішніх справ України, і обійняв цю посаду. Раніше ці обов’язки виконував Арсен Аваков.

Денис Монастирський був одружений. Його дружина Жанна є юристом у Державному бюро розслідувань. У загиблого міністра залишилось двоє синів. Серед улюблених захоплень чоловіка були водні та лісові походи та відпочинок в лісі біля річки, також відомо, що він любив творчість Володимира Висоцького.

Додамо, що Міністерство внутрішніх справ у день народження загиблого ексглави МВС Дениса Монастирського виступило з ініціативою перейменувати одну з вулиць Києва на його честь.

Нагадаємо, що вранці 18 січня 2022 року у Броварах Київської області розбився гелікоптер. На його борту було керівництво Міністерства внутрішніх справ, серед загиблих – міністр Денис Монастирський та його перший заступник Євген Єнін. За словами ДСНС, станом на 15 годину внаслідок авіакатастрофи загинуло 14 осіб, серед яких дитина. 

Додамо, що у суботу, 21 січня, у Національному центрі «Український дім» відбулося прощання з керівництвом і співробітниками Міністерства внутрішніх справ України, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Читайте також: Трагедія у Броварах. Причини, імена жертв та реакція світу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: