Чарльз III та Камілла відправили листа президенту США: про що йшлося

Король та королева Великої Британії, Чарльз III та Камілла
фото з відкритих джерел

Король та королева висловили глибоке співчуття родинам тих, хто загинув під час пожеж на острові Мауї

Острів Мауї, що розташований у штаті Гаваї (США), потерпає від масштабних лісових пожеж. Невдала ситуація спричинила смерть понад дев'яноста осіб. У зв'язку з цим король Великої Британії Чарльз III разом зі своєю дружиною Каміллою написали листа президенту Сполучених Штатів Америки Джо Байдену. Текст послання опубліковано на сайті королівської родини.

Під час поточної відпустки в Шотландії, король та королева висловили глибоке співчуття родинам тих, хто загинув під час пожеж на острові Мауї.

«Ми були дуже вражені, коли дізналися про жахливі лісові пожежі, які вразили Мауї, Гаваї. Можемо лише уявити масштаби руйнувань, які охопили острів, і жахливі страждання тих, чиє житло постраждало. Ми висловлюємо наше щире співчуття сім'ям тих, хто втратив своїх близьких, і наші молитви супроводжують тих, хто втратив свої домівки або не може знайти зниклих безвісти», - сказано у листі, направленому Джо Байдену.

Також Чарльз III висловив вдячність рятувальникам і місцевим жителям Мауї, які допомагають у цій складній ситуації. Слід зазначити, що лісові пожежі спалахнули на початку цього тижня через сильний вітер та літню спеку.

Нагадаємо, масові лісові пожежі охопили острів Мауї – один із найбільших островів Гавайського архіпелагу, популярний серед туристів. Тисячі людей залишили свої домівки, у штаті оголосили надзвичайний стан.

Губернатор Гаваїв Джош Грін підкреслив на пресконференції, що число загиблих буде продовжувати зростати, оскільки можуть бути знайдені додаткові жертви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: