«Більша за Еверест»: гігантська комета наближається до Землі

Величезну комету можна буде побачити найближчими тижнями
фото із відкритих джерел

Гігантська «Диявольська комета» досягне  Землі наприкінці квітня

Комета під назвою 12P/Понс-Брукс, яка за розмірами перевищує найбільшу гору Еверест (висота гори над рівнем моря 8 849 м  – «Главком»), наблизиться до Землі і стане видимою неозброєним оком, стверджують астрономи. Космічний об'єкт досягне найближчої точки до Сонця 21 квітня, пише Daily Mail.

За даними вчених, комета є гігантським тілом діаметром у 20 км. Вона відноситься до класу криовулканічних. Це означає, що при нагріванні всередині неї зростає тиск і викидаються пил, газ та лід. Після одного з таких випадків комета виявилася оповитою серпанком, що нагадує роги. Через це її назвали Диявольською кометою.

«Більша за Еверест»: гігантська комета наближається до Землі фото 1

Як стверджують астрономи, яскравість 12P/Понс-Брукс стрімко зростатиме протягом найближчих тижнів. Комета типу комети Галлея, яка обертається орбітою раз на 71,3 роки, рухається від сузір'я Андромеди до Риб. Космічне тіло можна буде побачити за сприятливих умов, додали вчені. Такими умовами можна вважати відсутність серпанку або яскравого світла Місяця.

Незважаючи на те, що комету буде видно неозброєним оком, більше шансів є у тих, хто озброїться телескопом або біноклем. Вчені уточнюють, хто 12P/Понс-Брукс буде видно мешканцям Північної півкулі.

До слова, на північному сході Польщі у полі біля Мілаково у Вармінсько-Мазурському воєводстві впав невпізнаний предмет

Читайте також: Politico дізналося, чи зможе РФ найближчим часом мати свою протисупутникову зброю в космосі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: