Акторка Валерія Ходос розповіла, чому пішла з Молодого театру: «Ніколи не буду проситися»

Валерія Ходос від 2009 року була акторкою Молодого театру, однак 2015 року артистка неочікувано покинула театральну трупу
фото з відкритих джерел

«Не хочу повертатися. Я відчула, що таке бути вільною людиною, планувати свій графік, не залежати від репертуару», – поділилася Ходос

Популярна українська акторка Валерія Ходос вперше зізналась, чому покинула Молодий театр, якому служила багато років. За словами артистки, з нею не підписали контракт. Про це вона розповіла у проєкті «Наодинці».

Артистка тривалий час грала у Молодому театрі, де в неї було чимало вистав. Коли з'явилося нове керівництво, у Ходос і далі були ролі. Утім, як розповіла акторка, їй таки довелося піти і не з власного бажання. Річ у тім, що з акторкою не підписали контракт, аби вона продовжила працювати.

«Після того, як Станіслав Анатолійович (Мойсеєв, чоловік акторки Римми Зюбіної – «Главком») пішов, у мене були все одно ролі з новим керівництвом. Потім у мене був період, коли я сильно захворіла, пішла на лікарняний, повернулася і сказала, що мені треба почати з якоїсь легкої вистави, щоб відчути, чи можу працювати. Зі мною не перепідписали договір. Я знала, що треба було перепідписувати, а мені не зателефонували. А я така горда. Я була ведучою акторкою Молодого театру. Я ніколи не буду проситися», – поділилася артистка.

Ходом зізналась, що спочатку їй було тяжко, що довелося покинути сцену Молодого театру. Та акторку підтримав приятель, який знайшов потрібні слова, аби її втішити.

«Було тяжко, можливо, декілька місяців. Але у мене тоді був дуже близький друг, актор цього ж театру. Він сказав: «Ти пішла як зірка, це треба витримати і триматися своєї позиції» Треба бути там, де тебе цінують», – пригадала артистка.

Валерія Ходос зізналася, що нині не тримає образу на художнього керівника театру Андрія Білоуса. Також акторка говорить, що на сцену Молодого театру не планує повертатися. За словами Ходом, їй набагато зручніше зніматися у кіно та працювати в акторській школі.

«Я не ображалась. Я прийшла працювати, у мене купа вистав було. Це було ще однією крапелькою того, що я маю бути там, де точно знають мені ціну. Не хочу повертатися. Я відчула, що таке бути вільною людиною, планувати свій графік, не залежати від репертуару», – поділилася Ходос.

Зазначимо, Валерія Ходос від 2009 року була акторкою Молодого театру. Однак 2015 року артистка неочікувано покинула театральну трупу.

37-річна Валерія Ходос – відома українська акторка театру та кіно. Велику частину її проєктів займають ролі у російських серіалах. Після 24 лютого 2022 року зірка зайняла проукраїнську позицію. Згодом створила свою школу акторства, де і викладає.

До слова, акторка стала однією з наймолодших переможниць Шевченківської премії у 2022 році (за виставу «Погані дороги» Київського академічного театру драмі й комедії на лівому березі Дніпра).

Читайте також: Театр часів повітряних тривог. 12 українських вистав про війну

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: