Леонардо ДіКапріо допитало ФБР у справі про багатомільйонне шахрайство

Кадр з фільму «Вовк із Уолл-стріт»
фото з відкритих джерел

Bloomberg пише, що під час допиту ФБР пам'ять почала «підводити» актора

Агенти ФБР допитали Леонардо ДаКапріо та Кім Кардаш'ян у справі про багатомільйонне шахрайство за участю репера Праса з хіп-хоп групи The Fugees та бізнесмена Джо Лоу. Останнього звинувачують у організації розкрадання мільярдів доларів із малазійського суверенного фонду добробуту 1MDB.

З посиланням на документи спецслужби, видання Bloomberg повідомляє, що ФБР дуже цікавили благодійна діяльність ДіКапріо, його продюсерська компанія Appian Way і тісна дружба з Лоу.

ДіКапріо розповів, що познайомився з Лоу у нічному клубі у 2010 році. З того часу підприємець, якого Леонардо назвав «Моцартом бізнесу», неодноразово робив актору дорогі подарунки, влаштовував із ним вечірки по всьому світу, а також профінансував його фільм «Вовк із Уолл-стріт» 2013 року. Причому, як стверджує видання, частину грошей, виділених на фільм, було отримано незаконно. ДіКапріо у розмові з агентами висловив упевненість, що його менеджери перевірили Лоу, перш ніж почати працювати з ним над фільмом. При цьому результатами перевірки не поцікавився.

Раніше газета The Washington Post вже писала про дружбу Лоу з Ді Капріо. Тоді стало відомо, що одного разу бізнесмен подарував актору картину Пабло Пікассо вартістю 3,2 млн доларів, проте пізніше влада вилучила у ДіКапріо це полотно, оскільки воно також було придбано на гроші, отримані незаконним способом.

Bloomberg пише, що під час допиту ФБР пам'ять почала «підводити» ДіКапріо, коли агенти почали показувати йому різні листи, надіслані електронною поштою. Так, актор не зміг згадати, чи обговорював із Лоу одну з його компаній, хоча у листуванні він назвав бізнесмена своїм другом та головою цієї компанії. Поглянувши на інший лист, він заявив, що його зміст «не схожий на те, що він міг би написати» і припустив, що просто скопіював зідкись готовий текст.

З Кім Кардаш'ян ФБР також проводило бесіду. Блогерка розповіла агентам, що познайомилася з Лоу у Лас-Вегасі. Бізнесмен також робив їй дорогі подарунки. Наприклад, він сплатив феєрверки на 100 тисяч доларів для її весілля з баскетболістом Крісом Хамфрісом. Пізніше він пропонував подарувати їй і Каньє Весту картину Жана-Мішеля Баскія, а одного разу в казино подарував їй ігрові фішки. Вигравши 350 тисяч доларів, Кім навіть хотіла повернути «борг», але Лоу відмовився, і в результаті Кардаш'ян видали виграш дрібними купюрами, складеними в пакет для сміття.

Мін'юст США висунув проти Праса та Лоу звинувачення у змові та відмиванні грошей на федеральному рівні. Зокрема, вони нібито незаконно пожертвували понад 21 млн. доларів на передвиборчу кампанію екс-президента США Барака Обами у 2012 році. Також їх підозрюють в організації кампанії із відмінювання адміністрації Дональда Трампа до припинення розслідування про розкрадання грошей із 1MDB. Обидва підозрювані заперечують звинувачення.

Читайте також: Брюс Вілліс з'явився перед камерами – вперше після діагностованої деменції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: