Директор школи у Японії втратив роботу через любов до дешевої кави

Директор школи потрапив до поліції через каву
фото: Pexels

Директора японської школи звільнено за обман у магазині

У Японії звільнили директора однієї із шкіл після того, як його спіймали на черговій спробі вкрасти зайві пів чашки кави. Чоловік кілька разів наливав велику склянку напою незважаючи на те, що платив за склянку звичайного розміру. Про це пише видання Sankei.

У січні цього року 60-річного директора середньої школи Такасаго в префектурі Хіого у Японії було притягнуто до дисциплінарної відповідальності і звільнено. Директора спіймали на місці злочину торік 21 грудня, коли він відвідав міні-маркет біля середньої школи, де він працює. Під час обідньої перерви купив в автоматі самообслуговування каву за 110 єн ($0,75), проте налив велику склянку за ціною 180 єн ($1,25). Помітивши це продавець магазину викликав поліцію, коли директор школи збирався сісти до машини.

Чоловік зізнався, що не вперше вчинив таку крадіжку – загалом із червня минулого року зробив це сім разів. Також він розповідав, що ще в червні минулого року випадково налив надто багато, а оскільки працівники магазину не помітили цього, він вирішив повторити це, хоч «знав, що це неправильно».

Японські ЗМІ навіть опублікували фото кави подібної на ту, що пив директор школи
Японські ЗМІ навіть опублікували фото кави подібної на ту, що пив директор школи
Sankei

Тому 30 січня управління освіти звільнило його за «серйозну провину, яка не відповідає державному службовцю в галузі освіти».

Сам директор вибачився перед учнями та їхніми сім'ями, сказавши, що його роль полягала в тому, щоб подавати приклад та заохочувати дисципліну.

«Я багато випив кави за нижчу ціну, хоча знав, що це погано. Мені щиро шкода, що я зробив це», – сказав він. Колишнього директора школи учні та колеги описували загалом як «доброго вчителя». Як пише видання, до пенсії йому залишалось трохи більше року. Але тепер він втратив право на всі виплати, які виплачуються державою при виході освітян на пенсію (а це приблизно $135,5 тис.) і ліцензію на вчителя, тільки «зекономивши» на чашці кави.

Управління освіти префектури дотримується думки, що такі заходи до директора-шахрая хоча і можуть здаватись комусь суворими, але рішення було прийнято на основі попередніх покарань, у яких «повторні крадіжки призводили до звільнення особи».

До слова, переможниця конкурсу «Міс Японія» українка Кароліна Шиіно відмовилася від титулу через розголошення інформації про її стосунки з одруженим чоловіком.

Читайте також: Люди без світла, транспорт ледь працює: потужні снігопади паралізували життя у Токіо

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: