Новітні дослідження пояснюють, чи призводять кава та чай до зневоднення

Кількість води, необхідна для оптимальної гідратації, може відрізнятися для кожної людини
фото з відкритих джерел

Вчені: Хоч людина і повинна вживати близько 2-2,5 л води щодня, більша частина рідини надходить до організму непомітно

Американські фахівці на основі досліджень стверджують, що кава та чай зовсім не призводять до зневоднення, якщо вживати їх у помірних кількостях.

«Безумовно, з точки зору гідрації чашка кави матиме менший ефект, ніж склянка води, але й вона буде рахуватися. Одна кружку напою, що бадьорить, можна рахувати за пів склянки чистої води», – йдеться у дослідженні.

Вчені звертають увагу, що для гідратації особливо важлива і відсутність цукру в напої, а тому будь-який кавовий коктейль зі збитими вершками та солодким сиропом можна вважати поганим джерелом води. Сюди ж належать соки та газовані напої, але вони все ж допомагають підтримати водний баланс.

Не варто забувати про те, що вода міститься в їжі. Завдяки продуктам, які ви споживаєте, можна також підтримувати оптимальний рівень гідрації. Було доведено, що 20% від щоденного споживання води на день ми беремо саме з їжі.

Важливо пам'ятати продукт, який зовсім не підтримує водний баланс в організмі, і це алкоголь. Він виводить рідину з організму, тому експерти радять завжди пити воду, піж час вживання алкогольних напоїв.

Фахівці стверджують, що хоч людина і повинна вживати близько 2-2,5 л води щодня, більша частина рідини надходить до організму непомітно. Кава, чай, їжа, соки – все це теж поповнює запаси.

Крім цього, варто пам'ятати, що кількість води, необхідна для оптимальної гідратації, може відрізнятися для кожної людини. Вона залежить від віку, статі, спортивної активності, клімату тощо. Тож фахівці наголошують – пити потрібно тоді, коли ви відчуваєте спрагу чи помітили в себе ознаки дегідрації (темна сеча, потріскані губи).

Нагадаємо, вчені виявили величезну кількість нанопластику в бутильованій воді, що продається в США. Досі незрозуміло, як пластик впливає на здоров’я людини, але деякі дані свідчать про те, що хімікати, які використовуються для виготовлення пластику, можуть порушувати роботу гормонів і навіть викликати рак.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: