Токсичні метали містяться у шоколаді? Дослідження вчених

Споживання шоколаду може супроводжуватися несподіваними ризиками для здоров’я
фото з відкритих джерел

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), вплив свинцю може призвести до незворотного пошкодження мозку та нервової системи, особливо у дітей

Нові дослідження вчених показали, що споживання шоколаду може супроводжуватися несподіваними ризиками для здоров’я. Дослідження, проведене Університетом Джорджа Вашингтона в США, виявило, що значна кількість продуктів на основі какао містить важкі метали, які перевищують допустиму дозу. Про це пише yahoo.com.

43% шоколадної продукції, яку аналізували вчені, перевищувала гранично допустиму дозу свинцю. А 35% – гранично допустиму дозу кадмію. Проте жоден із продуктів не перевищував гранично допустимий рівень дози миш’яку.

Відповідно до результатів команда закликала людей не споживати какао-продукти у великих кількостях. Лі Фрейм, директор інтегративної медицини в університеті, пояснив: «Ми всі любимо шоколад, але важливо насолоджуватися поміркованістю, як і інші продукти, що містять важкі метали, включаючи велику рибу, як тунець і немитий коричневий рис. Хоча повністю уникати важких металів у своїй їжі непрактично, ви повинні бути обережними щодо того, що ви їсте та скільки».

Водночас автори дослідження зауважили, що для середнього споживача одна порція цих какао-продуктів не становить значного ризику для здоров’я. Однак споживання кількох порцій або поєднання споживання з іншими джерелами важких металів може призвести до впливу, який перевищує максимально допустимий ліміт.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), вплив свинцю може призвести до незворотного пошкодження мозку та нервової системи, особливо у дітей. Свинець також завдає довгострокової шкоди дорослим, включаючи підвищений ризик високого кров'яного тиску, серцево-судинних проблем і пошкодження нирок.

Нагадаємо, що перед сном краще їсти те, що не завдасть шкоди. Вісім продуктів можна вживати без побоювання, тому що вони зміцнять імунітет і допоможуть швидше заснути.

Читайте також: Професор-технолог пояснила, з чого роблять білий шоколад

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: