Влада висилає безпритульних з Единбурга через концерт Тейлор Свіфт: деталі

Світовий тур американської співачки Тейлор Свіфт триває вже рік
фото: instagram.com/taylorswift

Концерти Тейлор Свіфт спричинили найбільший попит на житло

Безпритульних людей вислали з шотландської столиці Единбурга, аби звільнити місце для туристів перед концертами Тейлор Свіфт у місті. Про це повідомляє BBC.

Співачка виступатиме три дні поспіль – з 7 до 9 червня, на стадіоні «Мюррейфілд» у Единбурзі. До міста зʼїдуться сотні тисяч фанатів, тож наразі фіксується висока конкуренція за житло.

У Шотландії людям, які отримують офіційний статус бездомного, пропонують тимчасове житло – це зобов'язання влади. У листопаді 2023-го міськрада Единбурга оголосила про кризу нерухомості, посилаючись на рекордну кількість бездомних, серйозну нестачу соціального орендованого житла та стрімке зростання вартості оренди. У травні уряд Шотландії також оголосив кризу нерухомості.

Як тимчасове житло бездомним людям у Единбурзі зазвичай пропонують номери в готелях. Утім, через серйозний дефіцит житла, спричинений концертами, безхатьків просто виселяють з міста.

Благодійна організація, що займається розселенням безпритульних, Shelter Scotland повідомила, що кількох безхатьків, якими вона опікується, відправили на таксі до міст Абердін і Глазго через брак житла. Одній людині взагалі запропонували тимчасове житло аж в англійському Ньюкаслі.

Shelter Scotland заявила, що той факт, що бездомним доводиться «прямо конкурувати» з туристами, є «кричущою несправедливістю». Міська рада Единбурга заявила, що працює над пошуком «прийнятного альтернативного житла» для безхатьків.

Нагадаємо, американський журнал Time назвав «Людиною року» 33-річну американську співачку Тейлор Свіфт, володарку 11 нагород Греммі. Як вказується на сторінках Time, досягнення Свіфт як артистки – у культурному, критичному та комерційному плані – настільки численні, що «перелічувати їх видається майже недоречним».

До слова, світовий тур американської співачки Тейлор Свіфт Eras Tour офіційно став найкасовішим в історії. Дохід від нього вперше у світі перевищив один мільярд доларів. Про це повідомили на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Тур розпочався в березні 2023 року і завершиться в грудні 2024 року після 151 концерту по всьому світу. Станом на сьогодні він заробив $1,04 млрд.

Читайте також: Майлі Сайрус в «голій» сукні, Тейлор Свіфт у спокусливому наряді: найяскравіші образи «Ґреммі»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: