Легендарний капелюх Індіани Джонса пішов із молотка

Капелюх Індіани Джонса продано за $630 тис.
фото із відкритих джерел

У капелюсі герой Харрісона Форда, археолог-авантюрист, з'являється на самому початку фільму «Індіана Джонса і храм долі»

Капелюх, який герой Харрісона Форда носив у другій частині кіносаги про Індіана Джонса, пішов із молотка. Покупець запропонував за нього $630 тис., пише BBC.

Коричневий фетровий капелюх, спеціально виготовлений для зйомок фільму «Індіана Джонс і храм долі», став найдорожчим лотом нещодавнього аукціону в Лос-Анджелесі, де розпродували голлівудський реквізит.

Крім «особистих речей доктора Джонса», на продаж були виставлені й інші пам'ятні артефакти, що з'являлися на екрані в культових фільмах про Джеймса Бонда, Гаррі Поттера і героїв «Зоряних війн».

У капелюсі герой Харрісона Форда, археолог-авантюрист Індіана Джонс, з'являється на самому початку фільму, коли, рятуючись від китайської мафії, разом зі своїми супутниками вистрибує з літака, що втратив управління, і на надувному плоту потрапляє в річку.

Як повідомив аукціонний будинок, який проводив торги, додатково капелюх знімали і окремо від господаря, в студії візуальних ефектів Джорджа Лукаса – автора сценарію фільму та його виконавчого продюсера.

Фетрового капелюха носив і дублер Форда, каскадер Дін Феррандіні
Фетрового капелюха носив і дублер Форда, каскадер Дін Феррандіні

Крім Форда, на зйомках фетровий капелюх носив і його дублер, каскадер Дін Феррандіні. У комплекті була продана і колекція фотографій Феррандіні, що раніше не публікувалися, зі знімального майданчика, на яких він одягнений в культовий костюм Індіани Джонса.

Як уточнили представники аукціонного будинку Propstore, фетровий капелюх «соболиного кольору» – це не той самий головний убір, що герой Харрісона Форда носив у першій серії кіносаги «У пошуках втраченого ковчега», а новий, «з більш конусоподібною тулією».

На внутрішній підкладці капелюха виробництва лондонської компанії Herbert Johnson Hat Company золотими літерами вишита монограма IJ – ініціали вигаданого власника.

Серед інших виставлених на торги артефактів можна відзначити ще кілька. Наприклад, шолом імперського штурмовика-розвідника з фільму 1983 року «Повернення джедаю» (першого знятого епізоду кіносаги «Зоряні війни») пішов із молотка за $315 тис.

Чарівна паличка Гаррі Поттера із наконечником, що світиться, з якою актор Деніел Редкліфф не розлучався на зйомках фільму «Гаррі Поттер і в'язень Азкабана», знайшла свого нового власника за $53,5 тис.

Костюм Деніела Крейга із фільму 2012 року «007: Координати «Скайфолл» пішов за $35 тис. Операційний директор Propstore заявив, що аукціонний будинок пишається тим, що допоміг такому широкому колу шанувальників знайти культові для них артефакти.

Як уточнює Hollywood Reporter, за інший капелюх, який Харрісон Форд носив на зйомках все того ж фільму «Індіана Джонса і храм долі», на аукціоні в 2021 році було запропоновано вдвічі меншу суму: він пішов з молотка «всього» за $300 тис.

Нагадаємо, шаблю української олімпійської чемпіонки Ольги Харлан продали на онлайн-аукціоні на підтримку Збройних сил України за 10 млн грн. 

Читайте також: Картину Пікассо купили за крадені гроші: деталі скандалу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Гроші вже пів року як непомітні для пересічного росіянина
«Священна війна» та гроші. Путін зрозумів, що рухає росіянами
«Дитина у період свого дорослішання, у підлітковому віці, обов'язково має знаходитися під увагою батьків»
Підліткова наркоманія. «Ви щодня проходите повз тисячі закладок, просто не знаєте про це» Здоров’я нації
Україна отримає €4,2 млрд
Посли ЄС погодили виділення першого траншу Україні у рамках Ukraine Facility
Правоохоронці повідомили про підозру чиновниці
На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину
 Очікується, що багато українських та іноземних офіційних осіб візьмуть участь у публічних виступах та зроблять тут заяви
Під час Олімпіади-2024 у Парижі покажуть український фільм, який отримав премію «Оскар»
Середня ціна на сир кисломолочний жирністю 9% склала 234,03 грн. за кг, що на 10,73 грн. більше (+4,6%) порівняно до попереднього місяця
В Україні різко зросли ціни на молочні продукти: скільки коштують наразі
Наразі ініціатив про зменшення мобілізаційного віку нижче 25 років немає
До зниження мобілізаційного віку закликають партнери України – Веніславський
Раніше Магучіх пожертвувала частину своїх призових з Олімпійських ігор на допомогу тваринам
Магучіх пожертвувала пів мільйона гривень патронатній службі «Азову»
Грошовий переказ від російського олігарха Хана був заморожений
«Пожертвував» доньці і зятю $23 млн: Швейцарія зловила на гарячому мільярдера з Росії
Дата публікації новини: