Український гурт у повному складі мобілізували просто під час концерту

Гурт у повному складі поповнив лави 102-ї окремої бригади територіальної оборони
фото з відкритих джерел

Після призову музиканти скасували усі заплановані концерти

Учасники українського гурту «Будьмо» просто під час концерту отримали повістки. Як пише видання «Галицький кореспондент», артисти отримали повісти 21 серпня, коли виступали у Калуші Івано-Франківської області. Співаки вже пройшли військово-лікарську комісію.

Так, лідер гурту Ростислав Коваль у своєму Facebook опублікував світлину з колегами. Виконавці позували на камеру у військовій формі. Коваль зазначив, що гурт у повному складі поповнив лави 102-ї окремої бригади територіальної оборони.

Український гурт у повному складі мобілізували просто під час концерту фото 1

«У цей нелегкий час для нашої держави ми свідомо прийняли рішення вступити до лав Збройний сил України! Від сьогодні ми солдати 102 ОБрТрО. За плечима 279 благодійних концертів у підтримку ЗСУ! Ми обіцяємо, що і надалі будемо тішити вас новими піснями і віримо, що зможете нас побачити на сцені, але вже у новому амплуа! Дякуємо за вашу підтримку! Віримо у нашу перемогу. Слава Україні! Героям Слава», – зазначив артист.

За даними видання, після призову музиканти скасували усі заплановані концерти.

До слова, окрім Ростислава Коваля до складу колективу також входять Микола Дутчак, Назар Левінський та Михайло Воробчук. Серед найвідоміших пісень гурту – «Поведи мене», «Вишенька-черешенька», «Королева».

Нагадаємо, що, за повідомленням Die Welt, Україна розширила мобілізацію та має на меті мобілізувати 200 тис. осіб до кінця року.

Як зазначив нардеп Роман Костенко, мобілізаційні плани є секретними. Натомість, за його словами, якщо темпи мобілізації зберігатимуть позитивну динаміку, то Україні з легкістю вдасться мобілізувати 200 тис. людей.

До слова, Міністерство оборони відзначає позитивну динаміку темпів мобілізації в Україні. Ситуація значно краща порівняно з березнем та лютим.

Як відомо, до війська можуть мобілізувати осіб віком до 25 років, якщо вони набули статус військовозобов'язаного, зокрема проходили строкову службу, навчалися на військовій кафедрі або мали військовий квиток з позначкою «не придатний до служби у мирний час».

Також повідомлялося, понад три тисячі українських в’язнів уже отримали умовно-дострокове звільнення та направлені до військових частин для проходження військової підготовки.

Читайте також: «Воювати повинні ті, хто отримав військову освіту». Безробітний ухилянт сідає в тюрму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: