Це дражлива тема. Замміністра оборони Ганна Маляр про ставлення до жінок на фронті

Маляр: І є речі, яких сьогодні соромляться, бо не заведено говорити публічно
Фото: прес-служба

Заступниця міністра вважає, що приховувати відмінність не потрібно

Існує теза, що на війні немає різниці: чоловік ти чи жінка. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, чому тема «жінки на війні» є дуже дражливою і чому на фронті завжди залишаться відмінності між чоловіком та жінкою.

«Це дражлива тема. І є речі, яких сьогодні соромляться, бо не заведено говорити публічно. Більш того, в суспільстві намагаються на сьогодні просувати навпаки – ідею того, що між чоловіком і жінкою взагалі немає ніяких відмінностей. Це не так. І на війні це відчувається. Я не вважаю, що треба соромитись, що ми різні, бо це природно. І мені здається, що українське суспільство настільки вже розвинуте, що нам не треба ці речі взагалі доводити, якось пояснювати», – каже Ганна Маляр у студії програми  «Тихий вечір з Оленою Кравець» на каналі «Дом».

Заступниця міністра вважає, що приховувати відмінність, наприклад, у витривалості під час фізичного навантаження не потрібно. Незважаючи на те, що від статі це не завжди залежить, для того, щоб цілий день проносити на собі бронежилет, каску і озброєння, треба бути добре підготовленим фізично. До того ж, перебувати в польових умовах, де з доступом до води для гігієнічних потреб бувають проблеми, теж є певним викликом.

«Є частина жінок, які абсолютно підготовлені для цього, вони ще фору дадуть чоловікам. А є жінки, які в фільмах про це подивилися і ілюзорно уявляють, як воно там. А там дуже складно фізично. Ще ментальність наших чоловіків дуже цікава. Коли я розмовляю з бійцями на передовій, вони до жінок ставляться не те що з повагою, вони своїх жінок в бойовому підрозділі дуже бережуть», – говорить заступниця міністра.

За її словами, чоловіки через це дійсно не можуть відправити жінку в бій нарівні з собою – бо відчувають відповідальність. А коли вона зазнає поранень, провину: «Ми можемо скільки завгодно говорити зараз про те, що різниці ніякої немає, але наших чоловіків виховували джентльменами, й вони цю різницю там бачать».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: