Рецепти хрустких солоних огірків, від яких ви будете в захваті

Що додати до солоних огірків для хрусту
Фото з відкритих джерел

Пропонуємо вам рецепти ідеальних хрустких огірочків всього за кілька годин.

Як засолити огірки, щоб хрустіли – основні рекомендації.

Характерну особливість для хрусткості надають прянощі, а саме листя дуба, вишні або чорної смородини. Саме ці інгредієнти надають цю властивість. А для чудового аромату ви можете додати кріп з петрушкою, естрагон або селеру.

Швидкий та простий рецепт від Євгена Клопотенка

Для приготування огірків у 2-х літровій банці вам знадобляться:

  • 1,5 кг огірків;
  • 2 столові ложки солі;
  • спеції (трохи листя смородини і вишні, суцвіття кропу, листочки і корінь хрону);
  • 10 г перцю чилі;
  • 800 г води (газованої);
  • декілька зубчиків часнику.

Переберіть огірки, а потім залийте їх водою і залиште на 30 хвилин. Смородинові, вишневі й листя хріну наріжте середніми смужками. Тонким шаром наріжте перець чилі – це додасть огірочками пікантну гостроту, але не занадто сильну. 

Потім візьміть банку, на дно викладайте порізані листя і суцвіття кропу. Не забудьте додати часник, перець і корінь хрону. Потім починайте втрамбовувати огірки так, щоб між ними практично не залишилося місця.

Згодом висипте сіль і залийте все газованою водою. Усього за 2-3 години при кімнатній температурі вони засоляться і стануть неймовірно хрусткими. 

Як зробити хрусткі солоні огірки на зиму

Щоб порадувати себе і вашу родину смачними соліннями взимку, не полінуйтеся приготувати їх влітку. Це не забере у вас багато часу. 

Щоб приготувати огірки на зиму у літровій банці, вам знадобляться:

  • 0,5 кг огірків;
  • 0,5 л води;
  • 50 г солі;
  • 1 зубчик часнику;
  • декілька дубових листочків;
  • невеликий корінь петрушки;
  • гострий перець чилі – на смак.

Замочіть чисті огірки у холодній воді на 2-3 години. Після цього зріжте «шапочки» і починайте готувати розчин. Змішайте воду з сіллю і залиште її «настоюватися». 

Водночас візьміть чисту банку, можна її не стерилізувати. Покладіть на дно листя дуба, нарізаний часник, корінь петрушки й додайте трохи перцю чилі. Потім починайте «набивати» банку огірками, кладіть їх вертикально та максимально щільно.

Після цього залийте огірочки розчином з води та солі. Банку потрібно не щільно прикрити кришкою та обов'язково поставити на тарілку або тацю, бо у процесі бродіння може витікати розсіл.

Залиште огірки на декілька днів. За 3-4 дні бродіння за кімнатною температурою він стане каламутним, а на дні банки можна буде помітити осад, самі ж огірки потемнішають.

Після цього добре вимийте банку і промийте огірки під проточною водою. Потім знову утрамбуйте їх та залийте чистою питною водою аж до верху банки.

Нагадаємо, що ціни на тепличні огірки знизилися на третину через настання масового плодоношення. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: