«Обличчя кольору війни». Актор із Маріуполя розповів свою історію

«Це не просто гра, це життя»
фото з відкритих джерел

Пихтін поділився спогадами про пережиті жахи війни в Маріуполі

У вересні у Черкасах, Вінниці та Дніпрі відбулися презентації вистави «Обличчя кольору війни», яка створена на реальних подіях та розповідає про життя людей в окупованому Маріуполі Донецької області.

Учасник вистави, український актор Олександр Пихтін, який разом із сином перебував у Маріуполі до 22 квітня, розповів про свій досвід виживання під час окупації. Відповідне відео опубліковано в Facebook.

Пихтін поділився спогадами про те, що нестерпно було щодня, адже доводилося під постійними обстрілами виходити надвір, аби знайти воду, їжу, дрова.

Після того, як вони виїхали з міста, актор приєднався до роботи у театрі з режисером Олексієм Гнатюком. Першим етапом стала вистава про пережите у Маріуполі. Коли постановка була готова, учасники вистави об'єднали свій проект із музеєм «Голоси Мирних».

«Проект «Голоси Мирних» дуже потрібен. Це реальні історії людей, які пережили жахливі події. Наш голос, голос мирних жителів Маріуполя став однією з частин пазла в цьому проекті», – підкреслив Пихтін.

Актор додав: «Це не просто гра, це життя. На сцені ми переживаємо ті дні, коли перебували у Маріуполі».

Додамо, що в Кишиневі відбувся показ вистави «Реквієм за Бучею». Вистава була підготовлена за мотивами сучасних віршів про російську агресію, авторів з України, Молдови та Румунії.

Читайте також: Мама загиблого актора Паші Лі розповіла правду про його смерть: не від кулі снайпера

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: