Як бійці ставляться до Залужного? Командир снайперів відповів анекдотом

Армійці Сил оборони пишаються Залужним
фото з відкритих джерел

Валерій Залужний не має ні одного бійця, який про нього сказав би щось погане

Валерій Залужний – це взірець того, яким має бути командир. Він простий, без манії величі, з величезним серцем, розумний, сміливий. Про це у програмі «Час: Online» розповів командир роти снайперів у 58-й окремій механізованій Сергій Варакін.

«Нас познайомив наш командир, нині бригадний генерал Драпатий Михайло Васильович, ще 2017 року. Ми відтоді почали спілкуватися. Я завжди це буду казати і кажу, що Україні пощастило, що повномасштабна війна почалася, коли головкомом уже був Залужний. Бо я не знаю, що було б, якщо був би не він і як би все відбувалося», – розповідає Варакін.

Він переконаний, шо Валерій Залужний – це взірець того, яким має бути командир – командир взводу, роти, бригади. За словами Варакіна, він має бути простим, без манії величі, з величезним серцем, розумним, сміливим. Таким, яким і є Залужний.

«Залужний не має ні одного бійця, який про нього сказав би щось погане. Не даремно ходить цей жарт: «У Залужного – 102% підтримки. – А хто 2%? – Полонені». Коли б я не написав йому, розуміючи, що це цілий головнокомандувач, Залужний мені – ротному – завжди знаходить час і відписує. Може написати: «Зайнятий, напишу пізніше». Просиш зустрічі, – а він розуміє, що я просто так писати не буду – він каже: «Давай зустрінемося, розв'яжемо питання». Я ніколи не зустрічав у людях стільки людяності й щирості», – зізнається командир.

Розповів Сергій Варакін, що в очах головнокомандувача є і смуток, і втомленість, але завжди на обличчі є усмішка.

«І ти кайфуєш. Ти Залужного сприймаєш, як брата, батька, ліпшого друга. Отаке враження, мені здається, він справляє на всіх, хто з ним спілкується», – розповідає командир.

Чоловік також додає, що армійці Сил оборони пишаються Залужним.

Нагадаємо, радниця Головнокомандувача Ореста Бріт розповіла, який насправді Залужний. За її словами, він дуже глибока, освічена людина. Те, що він без зайвого пафосу, відкритий, душевний – це факт. Щира усмішка, статний чоловік, розумний і сильний – справжній головнокомандувач. Ореста Бріт зазначила, що яким його люди бачать, такий він і є насправді, і це надзвичайно цінно. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: