Ми просто зробили все, щоби вона почалася: Арестович зробив скандальну заяву про війну

Арестович гостро висловився про вторгнення Росії
колаж: Главком

Ексрадник Банкової відреагував на слова громадського діяча Толкачова про те, що «українці заслужили цю війну»

Колишній радник Офісу президента України та блогер Олексій Арестович вкотре оскандалився власними поглядами на війну та її причини. Він переконаний, що війну спровокували самі українці. Про це Арестович написав у Facebook.

Ексрадник Банкової відреагував на заяву громадського діяча Олексія Толкачова про те, що «українці заслужили цю війну». На думку Арестовича, війна – не та категорія, яку можна заслужити. Проте нею українців нібито вчать. «Ми просто зробили все, щоби вона почалася. Ми поводилися, як їжа на зовнішній арені, і їмо один одного на внутрішній», – зауважив блогер.

Ми просто зробили все, щоби вона почалася: Арестович зробив скандальну заяву про війну фото 1

Він вбачає проблему у переплетінні з минулими – умовний Скоропадський проти умовних Петлюри та Винниченка, правоцентристська культура відносин проти ліво-популістської. «Один раз провалили, другий – зараз, а третього вже не буде», – наголосив колишній радник Офісу президента.

Традиційно, у коментарях під дописом розгорівся скандал. Чимало користувачів вражені поглядами Арестовича, проте деякі його все ж підтримують.

Ми просто зробили все, щоби вона почалася: Арестович зробив скандальну заяву про війну фото 2
Ми просто зробили все, щоби вона почалася: Арестович зробив скандальну заяву про війну фото 3

Нагадаємо, нещодавній пост Олексія Толкачова у соцмережі спричинив бурхливе обговорення. Зокрема, громадський діяч вважає, що війна розпочалася через українців – і більшість з громадян, на його думку, не можуть цього зрозуміти.

На переконання Толкачова, проблема України не у владі, яку звикли гостро критикувати, а у самих людях. Він упевнений, що в Україні токсичне соціальне середовище, а майже кожен на будь-якій роботі намагається менше працювати та більше вкрасти, тож повномасштабна війна з Росією стала «результатом нашої колективної моральної деградації».

Також Толкачов заявив, що війна в Україні є «закономірним наслідком 30 років нашої безгосподарності, нехлюйства, егоїзму, крадійкуватості, моральної деградації та гнилі». 

Після попереднього скандального посту, де громадський діяч Олексій Толкачов заявив, що «українці заслужили цю війну», він знову написав, що українці винні у війні та взявся звинувачувати громадян у старих образах. Толкачов наголосив, що перемогу громадяни України поки не заслужили. Причиною в цьому він бачить те, що українці не хочуть змінювати негативні звички – корупцію та токсичність до ближніх.

До слова, користувачі соціальних мереж звинувачують Олексія Толкачова в тому, що він почав конфлікт для того, щоб продати більше примірників своєї книги – історія про заслужену війну отримала розв'язку: правда про скандального блогера-бізнесмена.

Читайте також: Олексій Толкачов звинувачує українців у російському вторгненні. Що про нього відомо

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: