Католицька церква шокована: священники в Польщі влаштували оргію – стали відомі наслідки

Деякі причетні до історії вже звільнені з церковної служби
фото з відкритих джерел

Наступного дня після того, як спливли подробиці скандалу, невідомі підпалили двері базиліки 

У Польщі стався гучний церковний скандал – священники католицької церкви в службовому приміщенні однієї з єпархій влаштували вечірку за участі секспрацівника. Про це повідомило видання Gazeta Wyborcza.

Низка заяв церкви публічно не заперечує це, а певними діями і підтверджує обставини інциденту – деякі причетні до історії вже звільнені. Подія сталася у місті Домброва Гурнича неподалік Кракова, в одному з будинків, що належать церкві.

«Подія, організована священнослужителями, мала суто сексуальний характер. Її учасники вживали таблетки для потенції», – пише видання, посилаючись на власне джерело.

В публікації йдеться, що секспрацівник за викликом під час вечірки втратив свідомість, після чого йому викликали швидку допомогу. Однак після того, як медики прибули, їх не хотіли пускати всередину, через що ті викликали поліцію.

«Ми розслідуємо ненадання допомоги особі, яка опинилася в ситуації, коли є загроза смерті чи шкоди для здоров’я. Це передбачає покарання до 3 років позбавлення волі», – розповів прокурор Вальдемар Лубнєвський.

Поліція фактично підтвердила місце та час події, хоч і не надала інформації щодо обставин зібрання священнослужителів чи сексуального характеру вечірки.

Отець Пшемислав Лех, прессекретар курії в Сосновці, надіслав до видання заяву у відповідь на запитання про події в парафії в Домброві-Гурнмчі. Він повідомив, що 12 вересня Єпархіальну курію повідомили про «втручання швидкої допомоги та поліції» у будівлі, що належить парафії. У католицькій церкві пообіцяли після завершення розслідування «вжити відповідних заходів, передбачених канонічним правом».

Пізніше ЗМІ назвали людину, яка ймовірно причетна до оргії – вечірка проводилась у квартирі вікарія отця Томаш З., який очолював у Сосновці видання Niedziela (католицький тижневик з осередками по всій Польщі, який видається з 1920-х років). Вікарія з тижневика після інциденту звільнили.

Наступного дня після того, як стало відомо про оргію, невідомий підпалив двері Домбровської базиліки в Домброві-Гурничі.

«Нам дуже шкода. Підпал – це не шлях до суспільної дискусії на важкі теми. Сподіваємося, що подібне більше не повториться», – прокоментував пожежу отець Пшемислав Лех.

Отець Анджей Стасяк, парафіяльний священник Базиліки Святого Павла під час недільної служби 24 вересня згадав про скандал у його парафії, назвав ім’я вікарія, який організував захід, і засудив його вчинок. В той самий час він не надав деталей інциденту. Окрім цього, Стасяк закликав не сіяти ненависть і не реагувати на скандал актами вандалізму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: