Індонезійці станцювали гопака на Балі на місцевому фестивалі мистецтв (відео)

Цього року, вперше на Bali Arts Festival, відомому і масштабному мистецькому заході в Індонезії, два дні поспіль була представлена українська культура
фото надане українською делегацією

«В Індонезії та Азії в цілому про Україну знають доволі мало»

На Балі завершився щорічний 46-й Фестиваль Мистецтв Bali Arts Festival. Це наймасштабніша культурна подія в Індонезії, яка триває протягом місяця. Для місцевих жителів ця подія є культовою, повідомляє «Главком».

Цього року, вперше на Bali Arts Festival, відомому і масштабному мистецькому заході в Індонезії, два дні поспіль була представлена українська культура. Нашу спадщину презентували бандуристка Лариса Ковальчук та артисти з Українського Культурного Центру Slava, до складу якого входять українці та австралійці з українським корінням. Організацією виступу та прийомом гостей займалася українська спільнота Індонезії – Bali Ukraine, за підтримки почесного консула І Ньомана Астами та посла України Василя Гамяніна.

Українці показали традиційні народні танці, включаючи гопак, а також спів і гру на бандурі. Почесні гості, серед яких були консули Австралії, Мексики, Угорщини, місцеві бізнеси та культурні діячі Балі, а також відома громадська активістка Ні Лух Джелантік, приєдналися до виступу.

Кожен день завершувався коломийкою, під час якої жителі Балі із захопленням виходили на сцену й танцювали гопак та українські танці разом з артистами. Виступ привернув увагу місцевих ЗМІ, а відео з грою на бандурі стало хітом в Instagram.

Балійський фестиваль мистецтв традиційно відвідують важливі державні й культурні діячі, зокрема президент Індонезії, губернатор Балі, міністри культури та туризму, а також інші високопосадовці. Їх присутність не лише додає престижу фестивалю, але й допомагає привертати увагу до культурної спадщини.

В Індонезії та Азії в цілому про Україну знають доволі мало. Українців все ще часто плутають з росіянами. Тому діяльність місцевих українських громад та участь у культурних фестивалях є можливістю не лише для культурного обміну та відокремлення України від «російського світу» у свідомості місцевих мешканців, але й платформою для налагодження дружби та діалогу між країнами.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: