Дослідниця з Британії встановила особу Джека Потрошителя

Хайам Хайамс
фото: Telegraph

За словами Сари Бакс Хортон, злочинець жив в епіцентрі району, де зазвичай відбувалися вбивства, і добре вмів користуватися ножем

Праправнучка лондонського поліцейського Сара Бакс Хортон змогла встановити особистість Джека Потрошителя - найтаємничішого маніяка в історії. Про це вона розповіла в інтерв'ю британському виданню Telegraph.

На думку Хортон, Джеком був чоловік, на ім'я Хайам Хайамс. Вона пояснила, що дійшла такого висновку, проаналізувавши його медичні записи, за якими фізичні особливості чоловіка відповідали свідченням жертв серійного вбивці. Зокрема, вони згадували його човгаючу ходу і ліву руку, що не гнулася. Крім цього, збіглися також зростання, статура та вік.

За словами жінки, злочинець жив в епіцентрі району, де зазвичай відбувалися вбивства, і добре вмів користуватися ножем. Повідомляється, що чоловік був епілептиком та алкоголіком, потрапляв у психіатричні лікарні та його стан погіршився після того, як він отримав травму внаслідок нещасного випадку та не міг працювати. Він нападав на свою дружину, вважаючи, що вона йому зраджує, і врешті-решт був заарештований і ув'язнений до закладу для душевнохворих після того, як напав на неї і свою матір з ножем.

Медичні записи Хайамса, взяті з різних лікарень та притулків, показують, що розумове та фізичне погіршення його стану збігалося з періодом убивств Потрошителя. Періодичність убивств, за словами Хортон, пояснюється важкими епілептичними нападами, після яких убивця виявляв особливу жорстокість.

«Цей шлях ескалації відповідав зростанню жорстокості вбивств», – сказала пані Бакс Хортон. «Він був особливо жорстоким після важких нападів епілепсії, що пояснює періодичність вбивств».

Вона додала: «У документах було те, що казали очевидці, – що у нього була дивна хода. Він був слабким у колінах і не повністю розгинав ноги. Коли він ходив, у нього була якась човгаюча хода, що, ймовірно, було побічним ефектом деякого пошкодження мозку в результаті його епілепсії».

Як пояснила Хортон, раніше ніхто не проводив повного розслідування справи Джека Потрошителя, оскільки вивчені нею медичні записи пацієнтів були конфіденційними до 2013 та 2015 років.

Маніяк на прізвисько Джек Потрошитель орудував у Лондоні в районі Уайтчепел та прилеглих районах у 1888 році. За різними даними, на його рахунку від 5 до 11 жертв. Злочинець убивав повій, перерізаючи їм горло і розкриваючи черевну порожнину. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: