Хто має допомагати жителям Курщини? Несподівана заява російських опозиціонерів

Збір коштів для Курщини не може здійснюватися через структури путінського режиму, вважає Рада Форуму Вільної Росії
фото з відкритих джерел

Вільна Росія вважає неприйнятними збір коштів для мешканців Курщини через структури путінського режиму 

Допомога мешканцям Росії, які опинилися на територіях, зайнятих Збройними силами України, має надаватися через ЗСУ, українські державні та громадські структури, а також через міжнародні гуманітарні організації. Про це йдеться у заяві Ради Форуму вільної Росії, яку поширив 13-й чемпіон світу з шахів, політичний діяч Гаррі Каспаров.

«Два дні тому деякі наші колеги з «Антивоєнного комітету» закликали надавати матеріальну підтримку мешканцям Курської області, які постраждали від воєнних дій на території регіону. Прозвучала навіть пропозиція збирати кошти для постраждалих жителів Курської області через російський Ощадбанк», - йдеться у заяві.

Рада Форуму вільної Росії не вступає в дискусію з колегами щодо необхідності надання допомоги абсолютно усім мешканцям Курської області, у тому числі – прихильникам Путіна, які підтримують  розв'язану ним війну

Рада Форуму вважає неприйнятними збір коштів через структури путінського режиму та участь у кампанії підтримки групи переміщених осіб, серед яких можуть бути учасники або посібники злочинної війни.

Рада Форуму, переконана, що допомога мешканцям регіонів, які опинилися на територіях, зайнятих ЗСУ, має надаватися через ЗСУ, українські державні та громадські структури, міжнародні гуманітарні організації.

«Принаймні доти, доки не будуть сформовані структури політичного представництва російського опору, здатні взяти на себе відповідальність за облаштування життя на територіях, звільнених від путінської влади», - зазначили у Раді Форуму.

Чим більші території будуть звільнятися від путінізму і чим довше вони будуть поза кремлівським контролем, тим гостріше буде постати питання про створення таких структур, вважають у Раді Форуму вільної Росії.

Нагадаємо, Україна не прагне та не зацікавлена у захопленні чужих територій, зокрема Курської області. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий. За словами Тихого, з території Курської області з початку літа понад 2 тис. разів обстрілювали Сумську область.

Речник МЗС підкреслив, що ЗСУ досягає

Нагадаємо, 12 серпня Олександр Сирський уперше підтвердив операцію ЗСУ в Курській області та заявив, що Україна контролює в Росії територію площею в 1000 кв. км. Президент України Володимир Зеленський доручив СБУ, МВС та іншим чиновникам підготувати гуманітарний план для проведення операції на території Курської області.ідповідних цілей у Курській області і продовжуватиме діяти, як необхідно для безпеки та захисту України.

За словами посадовця, операція в Курській області допомагає фронту.

Натомість під час засідання з питань ситуації у Курській області, президент Росії Володимир Путін, помітно нервуючи, заявив, що йому тепер усе ясно: Україна нібито вдерлася в Курську область Росії, щоби покращити свої переговорні позиції, проте Москва не вестиме переговорів із Києвом.

Як повідомлялося, від початку бойових дій у Курській області, РФ втратила контроль над 28 населеними пунктами. Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області Олексій Смирнов під час спілкування із російським диктатором Володимиром Путіним. Водночас за підрахунками аналітиків DeepState, орієнтовно 44 населені пункти вдалося звільнити. Також вони уточнили, що невідомий статус ще десяти населених пунктів.

До слова, член комітету з оборони країни-агресорки генерал-лейтенант Андрій Гурулєв звинуватив російських військових у провалі оборони Курської області. Він вказав, що російські військові заздалегідь не підготувалися і не збудували оборону належним чином.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: