Боєць «Азова» став героєм комп'ютерної гри S.T.A.L.K.E.R. 2 (відео)

Боєць бригади «Азов» також розповів, що йому довелося підписати контракт про нерозголошення інформації про комп’ютерну гру
фото: newsyou.info

За словами Олександра Лаптія, у цивільному житті він був актором театру та кіно

Олександр Лаптій, актор театру та кіно, відомий за ролями у серіалах «Пес»,  «Кріпосна», та у фільмах «Черкаси», «Захар Беркут»,  у 2023 році кардинально змінив своє життя, вступивши до лав бригади «Азов». Проте це не завадило йому здійснити свою мрію – стати одним з головних героїв української комп'ютерної гри S.T.A.L.K.E.R. 2. У ролику на YouTube –каналі «AZOVmedia» він розповів докладніше про етап свого життя.

Лаптій, який є давнім фанатом всесвіту S.T.A.L.K.E.R, погодився на пропозицію взяти участь у створенні гри ще до початку повномасштабної війни. Він мав анімувати одного з ключових персонажів, але робота була тимчасово призупинена через вторгнення Росії.

«До повномасштабки я мав повністю анімувати одного з ключових персонажів, тобто виступити моделлю для його міміки. Для мене це був новий досвід, тому що процес створення 3D-моделі сильно відрізняється від кіно», – заявив Олександр Лаптій.

Після року служби в «Азові», під час якої Лаптій навіть побував в облозі під Черніговом, розробники гри знову звернулися до нього з проханням озвучити свого персонажа. Отримавши дозвіл від командира, боєць вирушив до Києва для запису.

«Я зрозумів, що ця війна швидко не закінчиться. Уже рік, як я став до лав бригади «Азов». Насамперед я громадянин своєї держави, а обов’язки громадянина  – захищати її територіальну цілісність, незалежно від професії», – пояснив своє рішення боєць із позивним «Сей».

Попри участь у створенні гри, Лаптій зізнається, що не знає повного сюжету S.T.A.L.K.E.R. 2. Йому відома лише лінія його персонажа та тих, хто з ним взаємодіє.

«Хлопці кажуть: «Сей»,  тепер потрібно дожити до релізу», – розповідає Лаптій. – «Так, обов'язково – дожити, закінчити війну й інтегруватися в мирне життя».

 Наразі Олександр Лаптій продовжує службу в бригаді «Азов», захищаючи Україну від російської агресії. Його історія – це яскравий приклад того, як війна може змінити життя людини, але не зламати її дух та прагнення до здійснення мрій.

 
 Нагадаємо, що Олег Мудрак із позивним «Сухарь» пройшов полон в Оленівці та був повернений у результаті масштабного обміну полоненими. Від отриманих поранень і тортур серце Олега зупинилось на 36-му році життя. Його прах був розвіяний побратимами над Дніпром.

Нагадаємо, у ЗСУ є великий снарядний голод, а деяке озброєння, яке постачають союзники, захисники просто не можуть застосувати через брак боєприпасів. Про це заявив боєць 12-ї бригади Національної гвардії «Азов» із позивним Ніко в інтерв’ю tsn.ua. 

Раніше повідомлялося, що військовослужбовець Ілля Гендальф Самойленко, офіцер управління розвідки полку «Азов» Національної гвардії України, вважає, що українці у тилу мають жити своїм звичним життям. Про це він сказав в ефірі програми «Тур Зірками» на YouTube-каналі Люкс ФМ.

Також повідомлялося, що процес обміну бійців «Азову» та інших захисників Маріуполя проходить зі складнощами, оскільки росіяни продовжують робити над ними показові «судилища». Про це повідомив омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець в інтерв'ю «Суспільному».

До слова, Київська міська рада присвоїла звання «Почесний громадянин Києва» письменниці Оксані Забужко. Про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

Читайте також: Був одним з наймолодших оборонців «Азовсталі»: на фронті загинув 21-річний Назарій Гринцевич

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: