У Великій Британії вперше засуджено чоловіка, який надіслав жінці фото статевого органу

Під час розгляду справи в суді міста Саутенд англієць визнав себе винним у порушенні статті про кіберфлешинг – «розсиланню фотографій або відеозаписів статевих органів, аби викликати тривогу, страждання або приниження»
фото з відкритих джерел

Суд призначив чоловіку 66 тижнів ув’язнення

У Великій Британії вперше ув’язнили чоловіка, який надіслав фотографію свого пеніса без згоди. Знімок отримали жінка й неповнолітня дівчина. Про це повідомляє королівська прокуратура Великої Британії.

Повідомляється, що 39-річний Ніколас Гоукс проведе у в’язниці понад рік.

Як з’ясували правоохоронці, 9 лютого Гоукс надіслав у WhatsApp фотографії ерегованого пеніса 15-річній дівчині та дорослій жінці. Остання зробила знімки екрана й того ж дня поскаржилася на чоловіка в поліцію.

Під час розгляду справи в магістратському суді міста Саутенд англієць визнав себе винним у порушенні статті про кіберфлешинг – «розсиланню фотографій або відеозаписів статевих органів, аби викликати тривогу, страждання або приниження».

Суд призначив чоловіку 66 тижнів ув’язнення: 52 – за скоєне правопорушення, пов'язані з кіберпропагандою, і ще 14 – за порушення попереднього судового рішення.

«Так само, як злочинці в реальному житті несуть відповідальність за свої дії, так і зловмисники, які скоюють злочин онлайн, повинні відповідати за це. Ви не сховаєтеся від закону за екраном», – повідомила заступниця головного прокурора з питань кримінального правосуддя в Східній Англії.

Зазначається, що закон про кіберфлешинг у Великій Британії набув чинності 31 січня 2024 року.

Нагадаємо, у Великій Британії поліція розслідує випадок онлайн-нападу на персонажа з боку декількох дорослих чоловіків у віртуальній «кімнаті». Це вперше, коли британська поліція розслідує віртуальний сексуальний злочин.

Через те, що в гру грають за допомогою гарнітури віртуальної реальності, який повністю огортає очі та вуха, підлітка отримала таку ж психологічну та емоційну травму, ніби зґвалтування відбулося в реальному житті, зазначають у поліції.

Декілька років тому жінка з муніципалітету Сан-Андрес-де-ла-Барка в іспанській Каталонії здалася поліції після того, як частково відрізала статевий член своєму гвалтівнику. 

Читайте також: У Швейцарії суд пом’якшив вирок за зґвалтування, бо воно тривало «лише» 11 хвилин

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: