Стало відомо, у якій країні живуть аж вісім Байденів та один Путін

У Казахастані люблять називати дітей іменами політиків
фото із відкритих джерел

Ranking.kz: у Казахстані знайшли вісім людей з ім'ям Байден та одного Путіна

Серед мешканців Казахстану є вісім Байденів, один Путін та один Трамп. Про це повідомив моніторинговий проект ranking.kz. За його інформацією, політичні особи традиційно надихають жителів країни на імена для їхніх дітей. Крім того, у Казахстані знайшли одразу 12 Касим-Жомартов (на честь президента Республіки Казахстан – «Главком»).

«Політичні особи також традиційно надихають батьків на імена для їхніх дітей. Так, у Казахстані живуть 12 Касим-Жомартов, один Путін, один Трамп та вісім Байденів», – йдеться у публікації.

За даними проекту, на кінець лютого в у країні проживало аж 24 особи з ім'ям Казахстан. Серед громадян також чимало тез казахстанських міст. З них 24 особи з ім'ям Астана та 20 осіб - з ім'ям Алма-Ата. У січні 2024 року найпопулярнішими іменами серед мешканців Казахстану виявилися Медіна (517 осіб) та Аліхан (313 осіб).

Як зазначає видання, на початок поточного року населення Казахстану  становило 20 млн осіб – на 1,3% більше, ніж роком раніше. Населення країни зростає поступово, приблизно на 1,3%-1,5% щорічно, за винятком 2022-го року «посткарантинного» бебі-буму, коли приріст населення становив  значні 3,3%.

Нагадаємо, 4 березня, в Алмати (Казахстан) стався черговий сильний землетрус. Сила поштовхів – не менше ніж 4 бали, повідомляє Zakon.kz. Сильний землетрус алматинці відчули приблизно об 11:22.Через буквально хвилину у місті зазвучали сирени. Підземні поштовхи були відчутні у Казахстані.

Читайте також: У столиці Казахстану відбулася акція на підтримку України

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: