Російський губернатор заявив, що війна в Україні трапилася через філософа Канта

Іммануїл Кант, німецький філософ, роки життя: 1724 – 1804
фото з відкритих джерел

Очільник Калініградської області Росії вважає, що під впливом філософії Канта Захід «з давніх-давен порушував всі домовленості»

Губернатор Калінінградської області РФ Антон Аліханов, виступаючи на з'їзді політологів, назвав безпосереднім винуватцем війни в Україні німецького філософа Іммануїла Канта, який народився в Кенігсбергу (теперішній Калінінград) на початку 18 століття. Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ.

«Кант, який народився тут, має майже пряме відношення до глобального хаосу, глобальної перебудови, з якою ми зараз стикаємося. Більше того, він має пряме відношення до воєнного конфлікту в Україні», – заявив Аліханов.

Свою думку російський губернатор мотивував тим, що Кант започаткував німецьку класичну філософію, «прокачав» німецьку волю, одночасно відрізавши її від «вищих цінностей». Мовляв, саме тому на Заході виникла сучасна соціально-культурна ситуація. 

«Коли постійно живеш і працюєш у Калінінградській області, неможливо не замислюватися про світову політику та міжнародні відносини», – уточнив причини свого «аналітичного» висновку губернатор.

Аліханов вважає, що під впливом філософії Канта розпочалася Перша світова війна, а Захід «з давніх-давен порушував всі домовленості». 

Нагадаємо, росіяни поскаржилися на атаку безпілотників у Білгородській області. Унаслідок падіння дрону пошкодження нібито отримали чотири приватні домоволодіння.

Стало відомо, що російські чиновники «втрачають голову» після роботи на окупованих територіях. Джерела зазначають, що працівники з Росії провертають багатомільйонні корупційні схеми на тимчасово окупованих територіях України.

«Були звичайними чиновниками, а як повенулися до Росії, пішли скарги. Місцеві в трансі від них. Губернатори тепер мають «напіввоєнний стиль спілкування і просять всіх падати їм в ноги», – розповідають журналісти.

У матеріалі підсумовують, що такі чиновники після роботи з контрактами на сотні мільйонів доларів, хочуть і далі так жити та мати «високий статус».

Читайте також: «Любителі Росії» їдуть жити в Лондон

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: