Білорусь тестує вакцину від запоїв

Білоруси вирішили боротись із алкоголізмом вакцинами
фото ілюстративне: depositphotos

Вакцинація формує у людини певний буфер проти впливу ударної дози алкоголю

У Білорусі уже готуються до новорічних свят і проводять лабораторні випробування «вакцини від запоїв». Про це повідомив генеральний директор ВАТ «БелВітуніфарм» Сергій Большаков, пише білоруське видання Onliner.

За словами Большакова, сама ідея появи вакцини з'явилася завдяки тому, що люди, які працювали на «БелВітуніфармі», були «розумними та грамотними», але «дещо втрачали свої компетенції і не могли встояти перед «зеленим змієм».

«На сьогодні в дуже активній фазі відбувається розробка вакцини від алкоголізму, тобто саме від наслідків алкоголізму, щоб людина не спивалась», –  заявив він. При цьому Большаков зазначив, що це скоріше «вакцина від запоїв», щоб «вранці людина встала і думала про роботу, а не про те, як їй похмелитися».

«Ми говоримо про технологію, яка дозволяє відновити обмін речовин. Ми не говоримо про те, що боремося з традиціями вживання алкоголю на дні народження, на Новий рік і так далі, з цим ми не збираємося боротися, з цим вже Горбачов боровся, результат знаємо. Ми говоримо про те, що хочемо допомогти людині фізіологічно переносити наслідки впливу алкоголю на організм», – наголосив гендиректор білоруської компанії, додавши, що завчасно проводиться вакцинація, і за її допомогою формується певний буфер проти впливу ударної дози алкоголю.

Як пише білоруське ЗМІ, в основу вакцини покладено принцип створення в організмі сильних дискомфортних станів, що виникають при вживанні спиртного, та умов, що знижують шкідливий вплив алкоголю та продуктів його розпаду. В результаті у людини має сформуватися стійка огида до алкоголю. Зазначається, що з «вакциною від запоїв» фахівці підприємства поки що працюють у лабораторії, на клінічні випробування ще не вийшли.  

Видання Onliner наводить і трохи статистики: кількість випитого чистого спирту на душу населення в Білорусі вже п'ятий рік коливається близько цифри 12 літрів. Згідно з найсвіжішими даними, за минулий рік загальна кількість чистого алкоголю, випитого білорусом, склала 11,8 літра, що, безумовно, чимало і дозволяє Білорусі впевнено триматися в двадцятці країн світу, які найбільше вживають алкоголь. З найближчих сусідів лідером у цьому не найприємнішому рейтингу є Литва із її 15 літрами спирту на душу населення.

Читайте також: Жодних «шампанських»? В Україні можуть запрацювати нові правила маркування спиртних напоїв

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: