Зірка студії «Дизель шоу» Сморігін пояснив, чому до 2020 року підтримував Лукашенка

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Актор розповів про дивну зустріч з білоруським агресором

Актор студії «Дизель шоу» Євген Сморігін, який народився та виріс в Білорусі, зізнався, що до 2020 року щиро підтримував Лукашенка.

«У білорусів була робота, мої друзі могли заробляти. Так, не мільйони, але 10 тисяч доларів на місяць для підприємця з тими копієчними цінами на газ та електрику – це було добре. Продукти там дуже гарної якості. Мене весь час мої діти просили: привези сосиски. Вони дійсно з м’яса – я був на тих господарствах, там все якісно. Дороги – ви проїдьте, там дійсно автобани, – перераховує Сморігін досягнення білоруського президента. – Але народ сказав: все, дякуємо. А потім ми побачили… Людина, яка за два місяці до виборів казала Гордону в інтерв’ю: «Я поступлю так, як вирішить народ. Синіми пальцями триматися за крісло не буду», потім заявляє: «В мене 82 відсотки». І після цієї бойні людей, які просто вийшли показати, що є ті, хто голосував по-іншому… 400 тисяч білорусів вийшли на вулиці у Мінську. Білоруси дуже добрі, вони подумали, що демонстрації єдності достатньо, щоб він зрозумів, що треба піти. А він став вчиняти злочини: бити, катувати, вбивати людей».

В одному з нещодавніх інтерв’ю Сморігін розповідав про дивну зустріч з Лукашенком. «Одного разу я виступав перед ним та його оточенням. Не сам, а в команді КВК. Це було перед Новим роком», – розповідає Євген. «Гонорар заплатили?» – поцікавився журналіст. «Ні, там просто був дзвінок: вас чекають такого-то і в скільки-то. Ніхто не поцікавився, чи зможемо ми приїхати в цей час. Дата, час – все», – згадує Сморигін.

Євген вже кілька років не бачився з рідними в Білорусі, своє майбутнє актор пов’язує з Україною. Сморігін нещодавно склав іспит з української мови, щоб отримати громадянство України. «Я хочу отримати українське громадянство, тому що тут моя родина, тут мої діти, тут моя дружина-українка. І тому я вважаю, що я повинен бути українцем», – каже актор.

Актор зізнається, що нині заробляє у багато разів менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення: «Пів року ми нічого не робили. Слава Богу з’явилися концерти «Доброго вечора, ми з України» по Європі, країнах Балтії. Здебільшого гроші йшли у фонд Маші Єфросиніної, і вона вже розподіляла. Ми отримували добові й нас годували. І заощаджені добові я привіз для сім'ї. Потім нам почали писати люди, військові про «Дизель шоу»: «Де нові шоу? Чому ви зупинилися? Важко сидіти в окопах і не сміятися». Гумор там обов’язковий. І у серпні люди прийшли на концерт у Києві. І ми поставили собі за мету зібрати мільйон доларів для ЗСУ. Гроші з квитків збираємо у «Дизель фонд». Ми заробляємо на підтримку своїх сімей. Це не заробіток, а просто існування. Зараз я заробляю у 10 разів менше, ніж до війни».

Читайте також: Меладзе на вечірці в Дубаї проскандував «Героям слава», але потім злякався (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: