«Вони просто хочуть бути зі своїми сім'ями»: ексведучий Данилевич став на захист ухилянтів

Ексведучий протягом відео намагається викликати співчуття до чоловіків, які «готові на все, що завгодно», аби перетнути кордон та поїхати до родини
фото: скріншот відео

Колишній телеведучий вирішив розпалити дискусію серед українців на тему захисту країни

Колишній ведучий телеканалу «Інтер» Андрій Данилевич, який нині проживає за кордоном, почав виправдовувати ухилянтів, адже вкрай стурбований долею чоловіків, які випробовують всі можливі способи, аби уникнути мобілізації.

У своїх соцмережах ексведучий записав драматичну промову, де запитав користувачів, чи є ухилянтами чоловіки, які просто люблять свою родину і хочуть поїхати до рідних?

«На кордоні вкотре затримали ухилянтів. Когось виловили в Тисі, хтось мерзне в Карпатах. Так, це однозначно порушники кордону. Їх називають по-різному: боягузи, сором нації, ухилянти. А чи може бути так, що цей ухилянт – це просто батько?», – запитує Данилевич.

До слова, на початку вторгнення ексведучий виїхав до Великої Британії законним чином, так як має трьох дітей. Тепер Данилевич веде свій YouTube канал.

Ексведучий протягом усього відео намагається викликати співчуття до чоловіків, які «готові на все, що завгодно», аби перетнути кордон та поїхати до родини.

«І цей чоловік, батько – він просто скучив за своєю родиною. Він не хоче, щоб війна зруйнувала його родину. Вони йому телефонують щодня, щоночі. Вони плачуть. Діти питають його: «Батьку, чому ти не з нами? Коли ти приїдеш? Батьку, я не можу без тебе. Батьку, я сумую». Плаче дружина в трубку і каже, як їй важко виживати за кордоном серед чужих людей. Вона не хоче іти до німця, вона любить свого чоловіка», – наголошує Данилевич.

За його словами, такий чоловік зовсім не зрадник і не боягуз для власної родини, а справжній герой, який готовий потонути в Тисі, замерзнути в Карпатах, аби бути з родиною.

«Він готовий використати бодай один-єдиний шанс, аби бути з родиною, яку він любить. І його родина для нього найголовніше. Так може бути? Чи все ж таки він ухилянт?», – запитує Данилевич.

Питання колишнього телеведучого справді викликало дискусію: люди залишили більше двох тис. коментарів.

У коментарях Данилевичу нагадали, що у чоловіків, які пішли на війну, теж є дружини та діти. І вони не просто сумують за татом і чоловіком, але й щодня бояться за його життя.

«Вони просто хочуть бути зі своїми сім'ями»: ексведучий Данилевич став на захист ухилянтів фото 1
фото: facebook.com/andriydanilevich
«Вони просто хочуть бути зі своїми сім'ями»: ексведучий Данилевич став на захист ухилянтів фото 2
фото: facebook.com/andriydanilevich
«Вони просто хочуть бути зі своїми сім'ями»: ексведучий Данилевич став на захист ухилянтів фото 3
фото: facebook.com/andriydanilevich

Проте у коментарях були і захисники позиції Данилевича. Зокрема, головними аргументами були: корупція в Україні та власний вибір кожного, як проживати це життя.

«Вони просто хочуть бути зі своїми сім'ями»: ексведучий Данилевич став на захист ухилянтів фото 4
фото: facebook.com/andriydanilevich
«Вони просто хочуть бути зі своїми сім'ями»: ексведучий Данилевич став на захист ухилянтів фото 5
фото: facebook.com/andriydanilevich

На коментарі Андрій Данилевич не відповідає. 

Нагадаємо, тренер футбольного клубу прем'єр-ліги не повернувся до України після зборів у Туреччині.

«На відміну від решти членів одеської команди, які не нехтували виданим Міністерством молоді та спорту дозволу на виїзд за кордон під час військового стану в Україні, уродженець Луганська вирушив до США. У цій країні втікач має наміри «кинути якір» разом із своєю сім’єю у Майамі», – йдеться у повідомленні Sport.ua.

До слова, український журналіст і ведучий «24 каналу» Олексій Печій виїхав із України у закордонне відряження, після чого заявив, що вже не повернеться назад. Після хвилі обурення Печій оприлюднив публікацію, у якій намагався пояснити свою позицію. Мовляв, «продовжить інформаційну війну за Україну», але перебуваючи в одній із країн Європи.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: