В Одесі вибухнув мовний скандал: прихильниця російської мови побила активістів

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Конфлікт розгорівся при вході до одеського магазину «Домик мастера», який рясніє вивісками російською

В Одесі спалахнув мовний скандал. Одеситка накинулася на активістів, які підійшли до магазину наклеїти наліпки про обов'язкове використання української мови на вивісках і рекламі. Жінка заявила, що Одеса «завжди була, є і буде російськомовним містом». Відео інциденту опублікував на своїй сторінці в Фейсбук активіст Богдан Галайда, що був учасником цієї історії.

 

Конфлікт розгорівся при вході до одеського магазину «Домик мастера», який рясніє вивісками російською, чим власне порушує закон про зовнішню рекламу. Прихильниця російської мови, образившись на вимогу перекласти вивіски українською, почали ображати активістів, штовхати їх, бити рукою, забирати телефон й кричати, що закону, на основі якого їй пред’являлися претензії, не існує. «Одеса завжди була і буде російськомовним містом»,  – кілька разів повторила жінка.

«Ми дістали наліпку і не встигли наклеїти, як вибігла жінка і накинулась на нас, – розповідає Богдан Галайда на своїй сторінці у Фейсбук. – Конструктивно пояснити їй щось не вийшло. Вона не представилась нормально і не хотіла слухати, що зовнішня реклама магазину «Домик мастера» порушує законодавство, та більше, вона стверджувала, що такого закону не існує. Та ми продовжували ввічливо вести розмову, вказали на порушення і збирались залишити їй наліпку».

Пізніше одеситка заявила, що 21-літній син воює за Україну, зателефонувала йому і попросила викликати «бригаду». Тим часом, активісти викликали поліцію. Поки очікували правоохоронців одеситка почала «давати задню»: заявила, що вона у цьому магазині лише гість, пізніше представилася прибиральницею.

Коли приїхала поліція, прихильниця російської мови закрилась у магазині. На вимогу відчинити, не відреагувала. Пізніше активісти знову навідалися до магазину. Працівники установи запевнили, що не знають цієї жінки. Вивіски на магазині досі не змінені.

Користувачі Facebook емоційно реагують на відео: «Якась ну дуже агресивна жіночка, не вірю в те, що син захищає Україну, бо так би не реагувала. Молодці (про активістів – ред.). Дуже важлива справа, хай змінюють і спілкуються українською, ні – то хай закривають бізнес і сидять вдома вивчають солов’їну», «І на передову синку додзвонилась за лічені секунди. Замітьте на передову», «Я зараз передивилася і орнула з «а я вапщє уборщіца тут». Не факт, що це правда, але… Бляха, якщо ти прибиральниця, навіщо псувати власникам репутацію своїми істериками? Візьми спокійно ту наліпку і залиш на столі для своїх роботодавців», «Таке лайно перше би скакало на коліна до руського солдата за «асвабажденіє» Одеси! Дякую за відео, люди мають бачити, яка погань просуває «рускій мір»!»

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: