В мережі розгорівся гучний скандал через документалку про Клеопатру

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Вибір темношкірої актриси на роль цариці викликав невдоволення широкому загалу

Трейлер документального фільму про Клеопатру від Netflix викликав скандал у соцмережах. У Єгипті та Греції обурюються через темний колір шкіри актриси. «Це образа для істориків», – пишуть коментатори.

На ютуб-каналі стрімінгового сервісу Netflix вийшов трейлер документального фільму «Цариця Клеопатра» (Queen Cleopatra). Виконавчим продюсером фільму стала актриса Джада Пінкет-Сміт. Незабаром після виходу ролика фільм зазнав широкої критики. Єгипетську царицю Клеопатру грає темношкіра актриса Адель Джеймс.

Документальна стрічка входить до серії «Африканські королеви», у фільмі викладається теорія про те, що Клеопатра мала африканське походження. Вибір темношкірої актриси на роль цариці викликав невдоволення широкому загалу, негативні коментарі залишили багато користувачів соцмереж. Про критику на адресу фільму написали єгипетські та грецькі ЗМІ. Як стверджують історики, Клеопатра походила з македонської династії Птолемеїв і була гречанкою.

Єгипетський історик Мухаммед Шаабан зазначив, що документальний фільм Netflix сильно спотворює історію Єгипту. «Щойно трейлер почав просувати царицю Клеопатру як темношкіру, стало ясно, що під час перегляду документального фільму ми побачимо навмисну фальсифікацію фактів», – заявив він.

Як пишуть ЗМІ, у мережі з'явилася петиція з вимогою скасувати «Царицю Клеопатру» від Netflix, проте пізніше петицію прибрали із сайту.

Читайте також: В прокаті стартував «Люксембург, Люксембург»: що відомо про новий український фільм

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: