У Хорватії спалили Вучича та Путіна: політики відреагували (відео)

У Хорватії палали ляльки, що зображують Вучича та Путіна
фото із відкритих джерел

Учасники балу-карнавалу у Хорватії наприкінці заходу спалили ляльок, які зображають президентів Сербії та Росії

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич надіслав ноту протесту посольству Хорватії у Белграді у зв'язку з тим, що учасники хорватської карнавальної ходи публічно спалили ляльку, яка зображує президента Сербії Александара Вучича. Про це пише Slobodna Dalmacija.

В селі Каштель Старі хорвати пройшли маршем не лише з «лялькою Вучича», а й з лялькою, що зображує російського диктатора Володимира Путіна. Двох давніх поплічників і «політичних друзів» місцеві порівняли з Дон Кіхотом та Санчо Пансою. У результаті ляльок посадили на лялькових віслюків і спалили наприкінці ходи.

Втім політикам подібна витівка  під час карнавалу не припала до смаку. Зокрема, у заяві сербського міністра закордонних справ ї Гордана Грліч-Радмана йдеться:

«Я рішуче засуджую випадок, який стався у хорватському селі Каштель Старі на традиційній карнавальній ході. Це скандальне підбурювання до ненависті посилає сигнал, який аж ніяк не сприяє зміцненню добросусідських відносин, миру та стабільності в регіоні та завдає прямої та серйозної шкоди відносинам між двома країнами».

Александар Вучич також відреагував на спалення ляльок карнавалі на масницю так: «Ми знаємо, що було спалено будинки та церкви (Вучич має на увазі південнослов'янську війну 1991-1995 років, під час якої хорватські війська спалювали сербські будинки та церкви – «Главком») У порівнянні з цим спалення ляльок – ніщо. Нині вони не можуть спалити нічого, окрім манекенів».

Нагадаємо, президент Сербії Александар Вучич звернувся по телебаченню до громадськості на тлі заворушень у Белграді. Після парламентських та місцевих виборів, що пройшли одночасно в країні та принесли переможний результат Сербській прогресивній партії Вучича, опозиційні партії почали влаштовувати демонстрації, на яких висловили незгоду з результатами та звинуватили владу у фальсифікації. 

У своєму зверненні Вучич заявив, що «ніякої революції не відбувається». Він сказав, що «держава достатньо сильна, щоб захистити демократію», і що «бунтівники та бандити будуть заарештовані». «Ми збережемо незалежність, незалежність і суверенітет нашої країни», заявив Вучич у виступі.

Читайте також: На виборах у Сербії лідирує партія друга Путіна

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: