Українці знайшли пророцтво для Росії у фільмі «Киянка» 1958 року

Одна зі сцен фільму
фото з відкритих джерел

Українці знайшли фрагмент фільму, в якому йдеться про розпад Російської імперії

Режисер Тимофій Левчук зняв фільм «Киянка» ще в 1958 році, а нині користувачі мережі знайшли в одному з фрагментів пророцтво для Росії. Мова йде про сцену, в якій один з героїв говорить іншому про розпад Російської імперії.

«Російська імперія розпалася. Це факт. Вся повзе по швах, як старий жупан. Росії кінець! Дай Боже, якщо залишиться хоч Московське князівство. А наша вільна Україна розкинеться від Дунаю до верхів'їв Дніпра, від Карпат до Каспійського моря. Бессарабія, Дон, Кубань увійдуть в нашу державу!» – каже один з героїв.

«Киянка» – художній фільм, знятий 1958 року режисером Левчуком на Київській кіностудії ім. Довженка. Прем'єра першої серії відбулася 3 листопада 1958 р., другої – 19 січня 1959 р. У 1960 році вийшло продовження картини – фільм «Спадкоємці». В центрі сюжету масштабна драматична історія родини киян на тлі бурхливих історичних подій 1917 року до 7 листопада 1957 року. Що б не трапилося на життєвому шляху головної героїні, в душі своїй Галя (Ніна Іванова) назавжди залишиться простою дівчиною, яка мріє про щастя, за яке треба боротися.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: