Лідер гурту «Гринджоли» прокоментував міф, що група розпалася через Євробачення

Нині основний заробіток Романа Калина – саундпродюсування
фото з відкритих джерел

Роман Калин каже, що хоч і невдало виступив на Євробаченні, за конкурсом слідкує

Лідер гурту «Гринджоли» Роман Калин прокоментував міф, який існував роками, про те, що через «Євробачення» колектив зійшов зі сцени та розпався. А також розповів, чим заробляє зараз.

«Учасники відходили поступово. Хтось поїхав за кордон, хтось просто грав в гурті за гроші. З основних засновників були тільки я та Роман Костюк, – розповів Калин в інтерв’ю КП. – Ми грали найдовше разом і в один момент зрозуміли, що треба перестати боротись з вітряками, і почали займатись виробництвом музики для інших, для тих, у кого немає такого політичного бекграунду. Євробачення» – це лотерея, результат передбачити неможливо! Як доказ – один із українських гуртів зайняв ще нижче місце, ніж ми, і він не перестав існувати. Інша справа, як про це пишуть ЗМІ, як це подають критики і, знову ж, я вважаю, тут не обійшлось без політики. Про поразку цього гурта взагалі ніхто не згадує, а про нашу «паразку» не написав хіба що лінивий».

Нагадаємо, що на «Євробаченні-2005» група зайняла 19 місце. У 2017 році на «Євробаченні», яке проходило в Києві, нашу країну представляла рок-група O.Torvald з композицією Time. Тоді вона встановила антирекорд на міжнародному пісенному конкурсі, зайнявши 24-е місце, що стало гіршим результатом України.

Роман Калин каже, що хоч і невдало виступив на Євробаченні, за конкурсом слідкує: «Це вже я називаю «синдром учасника». Просто цікаво послухати нових артистів, подивитись, хто переможе, ще раз спробувати себе у якості того, хто вгадав переможця. Це ж азартна гра, вона затягує. Я, до речі, не завжди вгадую переможців. Я не вгадав перемогу Джамали. Але 70 відсотків моїх прогнозів збуваються. Ну і деколи на конкурсі з’являються цікаві нові пісні, нові течії, нові тенденції. Мені як аранжувальнику треба бути завжди в курсі всіх цих подій. Щоб «не заржавіти», не стати старим нудним музичним критиком. Якщо хочеш займатися музичним продакшном, то треба постійно слухати нову музику, нові тренди. Тоді ти будеш конкурентноздатним і будеш мати роботу».

Нині основний заробіток Романа Калина – саундпродюсування: «Єдиний вид мого улюбленого заробітку. Це те, що вмію робити, і роблю це з насолодою. Більше ніякого виду діяльності не проводжу. Працюю на студії по 14 годин в день. Окрім неділі. Це створення пісень, це записи голосів та інструментів, зведення пісень, їхній мастеринг. Це все займає купу часу, і займатись ще чимось я просто не встигаю і не хочу».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: