Історія хлопчика з Миколаївщини розчулила весь світ: зруйнований росіянами будинок буде відновлено

14-річний Сашко знявся у кліпі Imagine Dragons
фото з відкритих джерел

Будинок підлітка вже почали відновлювати завдяки благодійникам

Нещодавно американський гурт Imagine Dragons презентував кліп на пісню Crushed. Відео зняли в знищеному російськими окупантами селищі на Миколаївщині. Головним героєм став чотирнадцятирічний Сашко, чий будинок було знищено ворожими ракетами.

Це відео всього за місяць зібрало більше п’яти мільйонів переглядів та знайшло відгук у серцях глядачів з усього світу. Режисером цієї ідеї став Тай Арнольд, який співпрацює з Imagine Dragons протягом багатьох років. Під час подорожі Україною він випадково познайомився із Сашком, коли привіз гуманітарну допомогу до Новогригорівки.

Тай Арнольд поділився спогадами: «Я дивився на зруйновані будинки й помітив, як Сашко блукає на самоті. Ми почали спілкуватись, і я дізнався його історію, зняв відео з ним, поки ми розмовляли. Поспілкувавшись з Imagine Dragons про кліп, я відчув, що кадри з Сашком можуть розповісти важливу історію про Україну та війну. Зрештою Сашко погодився, і я дуже радий, що ми створили добру історію, яка змінила його життя».

Історія мала щасливе продовження. Будинок підлітка вже почали відновлювати завдяки партнеру фандрейзингової платформи United24 – мережі мультимаркетів Аврора.

«Коли Тай приїхав в Україну, ми подумали, що він обмежиться Києвом, максимум областю, але він поїхав далі. Два місяці він подорожував сходом та півднем України попри постійну небезпеку. Згодом він повідомив нам, що зняв щемну історію про хлопця і думає, що з цього вийде кліп для Imagine Dragons. Звісно, ми були неймовірно вдячні, адже кожна така робота – це можливість знову і знову нагадувати світу про війну в Україні. Кліп Crushed неможливо було дивитися без сліз. І ми одразу зрозуміли, що маємо допомогти Сашкові повернутися додому. Тож ми попросили про допомогу нашого постійного партнера – мережу Аврора. Все погодження зайняло десять хвилин. І за цю миттєву реакцію, за щирість ми низько вклоняємося усім донорам United24», – розповіла координатора проєкту Ярослава Гресь.

Історія хлопчика з Миколаївщини розчулила весь світ: зруйнований росіянами будинок буде відновлено фото 1

З упевненістю можна сказати, що зовсім скоро Сашко з родиною житимуть у відновленому будинку.

Співзасновник мережі Аврора Тарас Панасенко уточнив, що будинок Сашка суттєво зруйнований, а відбудовувати цілі фрагменти потрібно з нуля. Благодійники вирішили додати ще кілька кімнат і веранду, про яку дуже мріяла мама Сашка.

«Будівельники поспішають, за кілька місяців обіцяли здати роботи. Усі долучені до цього проєкту команди відчувають причетність до історії хлопця, який відмовився від будь-яких пропозицій переїхати в місто чи в інше село, від нового будинку чи квартири, бо його єдина мрія – повернутися в рідний дім. Ми раді допомогти цій мрії здійснитися», – додав пан Тарас.

Додамо, що голлівудська акторка Анджеліна Джолі на сторінці в Instagram показала наслідки вторгнення країни-терористки до України та розповіла про людей, які були змушені покинути рідні домівки.

Читайте також: Голлівудський актор Міша Коллінз відвідав Ірпінь та Чернігівщину

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: