Історія для мемуарів. Міністр Кулеба розповів, як його син-підліток посприяв поверненню McDonald's в Україну

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Міністр Кулеба зізнався, що син підштовхнув його порушити питання з McDonald's в одній із розмов з дерсекретарем США Блінкеном

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба – батько двох дітей, 11-річної Люби та 16-річного Єгора. У розмові з Оленою Кравець для її авторського проекту «Тихий вечір з Оленою Кравець» він розповів, що саме діти і думка про їхнє майбутнє дають сили працювати в найважчі моменти.

 

«Ця війна – це такий супертест на стосунки з дітьми і їх переосмислення, – каже міністр. –. Коли я з Єгором зараз спілкуюсь, і з Любою, якій одинадцять, то вони навчили мене, що діти все розуміють. І вони дуже добре вміють адаптувати себе, обирати правильну модель поведінки для нової реальності. І я бачу, як мої діти, від яких я ніколи цього не очікував, стали більш відповідальними, більш розсудливими. Ось, коли була ця масована ракетна атака (йдеться про обстріл 15 листопада – ред.), в мене був у гостях голландський міністр, я кажу: «Стоп! Перерва в переговорах. У мене діти». І я відразу відправив Єгору повідомлення, Любі повідомлення. Вони дуже чітко відповіли: жодної істерики, жодних нервів, всі все розуміють, знають, що є певний алгоритм поведінки. І ввечері я подзвонив Любі, дитині, яка просиділа у школі в підвалі майже весь день, ізольована від усіх, телефони потім теж не працювали. Я запитав: «Люба, як справи?» І вона каже: «Дуже, дуже класно». Після всього дитина сповнена оптимізму і віри в те, що все класно – це те, чого треба вчитися у наших дітей».

В інтерв’ю Кравець міністр пригадав, як зауваження сина Єгора про несправедливість того, що McDonald's закрився в Україні, підштовхнула його порушити це питання в одній із розмов з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

«Насправді, це історія для мемуарів. Я почав вивчати це питання і зрозумів, що логічних пояснень, чому вони зачинилися і не працюють, немає, що це питання політичного рішення. І коли ми зрозуміли, що не можемо це вирішити виключно у стосунках із самою компанією, у мене була розмова із державним секретарем Сполучних Штатів про зброю, про санкції, про енергетику, і вкінці я йому кажу: «Слухай, є така несправедливість, по-перше, а, по-друге, McDonald's — це бренд Америки. І це нерозривно пов’язані речі. І мені здається, що для вашого іміджу і для усунення несправедливості треба повернути McDonald's в Україну». І я реально запропонував, щоб вони на це подивились», – розповів Дмитро Кулеба.

За словами міністра, держсекретар США погодився з його аргументами про важливість даного питання. Адже повернення McDonald's до роботи в Україні було сигналом іншим великим компаніям у світі про те, що  тут можна працювати і вести бізнес.

«Тому, це історія не про їжу. Це був запит, по-перше, від мільйонів українців, просто Єгор привернув мою увагу до нього. А, по-друге, це реально було важливо з економічної і політичної точки зору, тому що на той момент бізнеси виходили з України, згортали виробництво, а ми хотіли довести, що можна працювати. Ми насправді дали бізнесу впевненість, в тому, що в Україні можна працювати, і все нормально. Це супер важливо. Це збільшує надію. Це не про доступ до «біг маку» – це про впевненість в країні», – наголосив Дмитро Кулеба.

Також Кулеба розповів, якою була реакція представників посольства США в Україні на його розмову з Ентоні Блінкеном. «Через день після нашої розмови співробітник посольства телефонує співробітнику МЗС і каже: «Ми тут отримали запис бесіди вашого міністра з нашим міністром, а оце про McDonald's – це офіційний запит, чи це приватне прохання міністра?» Я кажу: «Передайте співробітнику посольства, що все, що говорить міністр закордонних справ України, – це є офіційно», – поділився спогадами Дмитро Кулеба.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: