Ілон Маск анонсував запуск чат-боту, який «не знищуватиме людей»

фото з відкритих джерел

За словами Маска, його чат-бот займеться пошуком правди та вивченням Всесвіту

Мільярдер Ілон Маск створить власну версію чат-бота зі штучним інтелектом – TruthGPT. Про це він повідомив в інтерв'ю Fox News.

«Я збираюся запустити щось, що я називаю TruthGPT, або максимально шукає правду штучний інтелект, який намагається зрозуміти природу Всесвіту», – сказав Маск.

На його думку, TruthGPT не становитиме загрози людству: «Він зосереджений на вивченні Всесвіту, тому навряд чи знищить людей, тому що ми цікава частина Всесвіту».

Бізнесмен вкотре заявив, що штучний інтелект може бути небезпечним для суспільства, якщо його не контролювати належним чином. Маск зазначив, що навіть присвятив цьому питанню свою єдину зустріч із Бараком Обамою, коли той обіймав посаду президента США.

У березні Маск, співзасновник Apple Стів Возняк та ще більше тисячі експертів підписали відкритий лист із закликом призупинити роботу над штучним інтелектом через «ризики для суспільства та людства». При цьому журналісти висловили припущення, що ініціатором листа міг бути сам Маск, чиї компанії відстають у сфері розробки штучного інтелекту.

Читайте також: Оззі Осборн потрапив до об'єктивів папараці та шокував виснаженим виглядом 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: