Експертка поділилася секретами догляду за трояндами

У спекотну погоду кущі троянд потребують додаткового харчування
фото з відкритих джерел

Авторка українського YouTube-каналу «У гостях у Тані», яка розповідає про садівництво й городні роботи,  нещодавно повідала, як варто доглядати за трояндами, аби вони довго тішили рясним цвітом.

Садівниця уточнила, що використовує для зрошування простий розчин із двох недорогих препаратів – борної кислоти й сульфату магнію. Авторка відео додала, що борну кислоту можна знайти в будь-якій аптеці.

«Як тільки бачу, що скоро будуть бутони, я роблю розчин: 10 г борної кислоти розчиняю у 10 л води і додаю 20 г сульфату магнію», – розповіла садівниця.

Пані Тетяна акцентувала увагу на тому, що для розчину варто використовувати лише теплу воду, холодна ж не дасть потрібного результату.

Розчином треба ретельно обробити кущі троянд увечері або вранці, важливо упіймати момент, коли немає сонця.

«Я цими препаратами користуюся давно і троянди цвітуть дуже гарно. Іноді на маленьких кущиках не видно листя – настільки багато квітів», – зазначила авторка відео.

Експертка поділилася секретами догляду за трояндами фото 1

Жінка додала, що цей чудодійний розчин часто використовують у розсадниках, де вирощуванням троянд займаються на професійному рівні. 

Додамо, що для пишного цвітіння квіти треба поливати рідко, але дуже рясно, щоб коріння добре натягнулося водою. Після поливу варто підпушити ґрунт, аби не утворилась повітронепроникна кірка. Можна замульчувати кущі. Відповідно довше зберігатиметься волога, зникне потреба в розпушуванні та не доведеться боротися з бур'яном.

Раніше «Главком» писав про казкові ціни на квіти в Києві.

Читайте також: Штраф у кілька тисяч за першоцвіти: які квіти не можна продавати та купувати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: