«Золотий глобус» отримав індійський фільм, який знімали в Києві

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Хореографами танців акторів масових сцен були Олена Шоптенко та Максим Леонов

Зйомки індійського блокбастера RRR режисера Раджамулі, який отримав «Золотий глобус» в категорії «Найкраща пісня», частково відбувались в Україні. У своїй номінації RRR обійшов треки Ріанни, Леді Гаги та  Тейлор Свіфт.

Трек Naatu Naatu виконують Рахул Сіплігундж і Каала Бхайрава. Саме для нього знята сцена весілля в Києві перед Маріїнським палацом у серпні 2021 року. Постановкою керував дэнс-майстер, який приїхав із Індії. Водночас, за роботу з українськими акторами масових сцен, яких залучили до зйомок, відповідали українські хореографи-постановники Олена Шоптенко та Макс Леонов.

«Наш фільм RRR отримав премію Golden globe! Саундтрек, який просто підірвав увесь світ, взяв другу, після Оскара, найпрестижнішу нагороду у світі. Ця робота для мене більше, ніж просто фільм. Це досвід роботи із геніальними людьми, перш за все режисером S S Rajamoli та великою кінородиною. Я пишаюсь бути частиною цієї родини. Саундтрек Naatu Naatu, сцени до якого ми знімали біля Маріїнського палацу, вже легенда, бо це не просто перший індійський саундтрек, за всю гучну історію індійського кінематографу, який претендує на Оскар, бо під цю запальну музику реально танцює весь світ і дивиться на наш з вами шикарний Маріїнський», –  написала у Фейсбук Ганна Паленчук, засновниця 435 FILMS, компанія, яка займалася зйомками.

«Індійська група прилітала до України у складі 142 осіб, для цього замовляли два чартерні літаки. «У пікові моменти у нас було понад 800 осіб на майданчику, тільки акторів масових сцен було до 450», – згадує Ганна Паленчук. Вона розповідає, що спершу плану знімати біля Маріїнського палацу не було, але ідею висунув режисер стрічки. «Звичайно, вони мали змогу побудувати таку декорацію в Індії, – каже Паленчук. – Але коли пан Раджамолі побачив Маріїнський палац, він сказав, що це саме та будівля, яку він представляв для цієї сцени».

«Нам спочатку всі сказали, що це нереально», – продовжує засновниця 435 Films. Орендувати Маріїнський палац майже на два тижні вдалося завдяки прямій комунікації з Офісом президента: «Президент дуже налаштований на розвиток кіноіндустрії ». Додає, що вплинуло й пояснення щодо того, про співпрацю з яким режисером йдеться: «Я розповіла, хто саме зніматиме, що це фільм найвідомішого індійського режисера, що його можна назвати індійським Стівеном Спілбергом».

«RRR» – це історія про двох легендарних революціонерів та їхню подорож далеко від дому, перш ніж вони почали боротьбу за свою країну у 1920-х роках. Журнал Rolling Stone називає RRR «найкращим і найбільш революційним блокбастером 2022 року», Variety додає, що фільм хочеться дивитися навіть довше, ніж його тригодинний хронометраж, IndieWire стверджує, що стрічка змусить усміхнутися навіть цинічних глядачів.

Режисером RRR є С. С. Раджамолі, який зняв три з п'яти найкасовіших фільмів в історії Індії. За різними даними, бюджет проекту становив від 45 до 72 мільйонів доларів, що робить його найдорожчим на момент виходу фільмом в історії індійського кіно.

Читайте також: У новому кліпі Kalush Orchestra знявся Арнольд Шварценеггер

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: